Viktor Verhulst en Francesco Planckaert nemen het in ‘Viktor vs. Francesco’ tegen elkaar op

Ongeveer acht jaar geleden namen presentator Tom Waes en zanger Koen Wauters het tegen elkaar op in Wauters vs. Waes. Daarin gingen de twee de gekste en meest uitdagende challenges aan. Het concept keert nu terug in Viktor vs. Francesco, waarin Viktor Verhulst en Francesco Planckaert in verschillende disciplines strijden om de overwinning.

Vanaf woensdag 18 mei strijden Viktor Verhulst en Francesco Planckaert tegen elkaar in de nieuwe GoPlay-reeks Viktor vs. Francesco. Daarin zullen ze proberen om individueel zoveel mogelijk Belgisch kampioen te worden in een discipline. En dat kan vanalles zijn, want de laatste jaren worden de gekste records verbroken.

Viktor vs. Francesco

De ene is de zoon van een van de bekendste wielrenners die ons land ooit gekend heeft en de andere is de zoon van het bekendste hondenbaasje van ons land. Vanaf woensdag 18 mei nemen Francesco Planckaert en Viktor Verhulst het tegen elkaar op in de gekste disciplines. Het doel is om elkaar te verslaan en zoveel mogelijk Belgische records te breken. En dan hebben we het niet over normale sporten, maar over activiteiten die best gek te noemen zijn.

Francesco en Viktor zullen proberen om in acht disciplines van elkaar te winnen én daarmee een Belgisch record te breken. Degene die op het einde de meeste records verbroken heeft, die wint. De kemphanen zullen elke aflevering moeten zwoegen, zweten en zwelgen in acht geflipte, verrassende en écht bestaande kampioenschappen: Hawaïaans vuurdansen, stoofvlees eten, konijnenjumping, sekspoprafting, spaghettitoren bouwen, één kilometer recht op recht wandelen, joggling en een kussengevecht.

Wauters vs. Waes

Wat enkele van die kampioenschappen precies zullen inhouden, dat valt nog af te wachten. Maar een aantal disciplines zien er alvast veelbelovend uit. De absurditeit van de kampioenschappen is hetgeen wat het programma het meest onderscheidt van Wauters vs. Waes uit 2014. Daarin namen Tom Waes en Koen Wauters het tegen elkaar op in zenuwslopende en vooral minder absurde disciplines.

Dat ligt deze keer een beetje anders, aangezien een aantal van de kampioenschappen uit Viktor vs. Francesco zelfs geen belletje doen rinkelen. Wie van de twee de meeste verrassende kampioenschappen zal winnen, dat zien we vanaf morgen, woensdag 18 mei, via GoPlay. Of Viktor vs. Francesco later ook op Play4 te zien zal zijn, is niet bekend.

Meer
Lees meer...