VTM komt met programma ‘Families XXL’ waarin Stephanie Planckaert grote gezinnen ontmoet

Binnenkort krijgt Stephanie Planckaert haar eigen programma op VTM. Het gaat om Families XXL, waarin kijkers een blik achter de schermen krijgen van grote gezinnen. Daarbij stelt Stephanie zich de vraag: hoe krijgen deze families hun leven geregeld?

Terwijl Stephanie Planckaert momenteel elke week te zien is in Château Planckaert op VRT, komt ze eind deze maand ook naar VTM. Vanaf zaterdag 30 maart is daar namelijk Families XXL te zien waar ze op bezoek gaat bij zes kroostrijke gezinnen. Het programma toont de grote, maar ook soms grappige en ontroerende obstakels binnen die grootste gezinnen.

Families XXL

Elke dag zorgen voor een XXL-gezin brengt heel wat met zich mee. Als het volledige gezin naar de kapper wil, dan duurt dat makkelijk drie uur. Voor het hele gezin wortelpuree maken, dat is 5 kilogram wortelen schillen. Ook op uitstap of op vakantie gaan, is geen eitje. Daar moeten de ouders tellen, tellen en blijven tellen.

“Bij ons is het met drie kinderen soms al enorm chaotisch dus ik was heel benieuwd naar hun aanpak en methodes. Bovendien heeft elk gezin ook een heel eigen bijzonder verhaal waardoor het al snel meer werd dan enkel binnenkijken bij, ze lieten me toe in hun leven én in hun hart”, klinkt het bij Stéphanie.

Van 5 tot 15

In dit seizoen zijn er 6 gezinnen die deelnemen. Daarin zijn er grote verschillen, want zowel gezinnen met ‘slechts’ 5 kinderen tot gezinnen met 7 of 8 kinderen nemen deel. Het grootste en meest opvallende gezin is zonder twijfel de familie Meulemans uit Waasmunster. Zij tellen maar liefst 15 (!) kinderen.

Marianne en Walter hebben vier biologische kinderen: Mathieu (33), de tweeling Michel & Myriam (31) en Manuel (28). Maar daarnaast is er ook plek voor hun pleegkinderen met o.a. Yari (28), Nono (21), Annelies (19), Niki (13), Kingsly (12), Chiang (12), Angela (9), Kiki (8) en Rui (3). Samen zijn ze al 27 jaar lang pleegouders en hebben ze in totaal 50 à 60 kinderen een warme thuis gegeven.

Families XXL is vanaf zaterdag 30 maart te zien op VTM.

Meer
Lees meer...