‘W817’-film ‘8eraf!’ is vanavond te zien op Eén

Vanavond is het tijd voor een flinke portie nostalgie, want op Eén kan je kijken naar de 8eraf!, de reüniefilm van de iconische jeugdreeks W817. De film verscheen eind vorig jaar eindelijk in de zalen en lokte heel wat oude fans van de reeks naar de cinemazalen. Wie de film toen miste, heeft vanavond dus nog een kans.

Eén zendt vanavond de nieuwe W817-film uit. 8eraf! kwam er door 50.000 trouwe fans van de reeks en vormt de reünie van een van de meest legendarische tienerreeksen van ons land.

8eraf!

W817 liep van 1999 tot 2003 op Ketnet. In totaal zijn er vijf seizoenen gemaakt, die samen goed zijn voor 131 afleveringen. Die worden tot op de dag van vandaag nog steeds regelmatig heruitgezonden – op het eerste seizoen na – en zijn nog steeds heel populair.

Fans van de reeks smeekten al jarenlang om nieuwe seizoenen of een reünie en begin 2020 werden die plannen eindelijk concreet. Toen liet de cast van W817 weten dat er een film met de vaste cast zou komen als 50.000 mensen op voorhand een ticket kochten. Die oproep bleef niet onbeantwoord en één maand later was het al zover: de 50.000 tickets waren verkocht en 8eraf! was geboren. Oorspronkelijk zou de film in het najaar van 2020 in de zalen komen, maar door de uitbraak van het coronavirus moesten de opnames – en dus ook de releasedatum – uitgesteld worden. Maar eind 2021 verscheen de film eindelijk in de zalen.

Trailer

In de film zien we de vrienden uit W817 terug, jaren na de gebeurtenissen uit de reeks op Ketnet. Carlo (Jenne Decleir) nodigt zijn oude kotgenoten uit, omdat hij eindelijk van ’t straat is. En dat wonder moet uiteraard gepast gevierd worden. Carlo is ondertussen de CEO van Borfius International en stinkend rijk, waardoor hij z’n oude vrienden verwelkomt in zijn kasteel. 

En hoewel ze nu al enkele grijze haren hebben, zijn ook de andere kotgenoten nog geen spreekwoordelijk haar veranderd. Zo zet Birgit (Kadèr Gürbüz) haar tanden nog steeds graag in een vettige pita, is Zoë (Britt Van Der Borght) nog altijd een feestbeest en kennen Akke (Aron Wade) en Carlo hun oude handshake nog. Daarnaast zijn ook Clara Cleymans, Yemi Oduwale en Sofie Van Mol in de film te zien.

Bekijk hier nog eens de trailer van 8eraf!:

8eraf! is vanavond om 21.30 uur te zien op Eén. Daarnaast kan je de film ook online bekijken via VRT NU.

Meer
Lees meer...