Warner Bros. deelt eerste foto van ‘Harry Potter’-reünie

Nog iets minder dan een maand, en dan krijgen we een nieuwjaarscadeautje in de vorm van een Harry Potter-reünie. Op 1 januari 2022 releaset HBO Max namelijk de langverwachte terugkeer van de tovenaars van Hogwarts in de special Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts. Acteurs Daniel Radcliff, Emma Watson en Rupert Grint zijn alvast van de partij, en nu deelde productiehuis Warner Bros. zelfs een eerste foto.

Het was op de twintigste verjaardag van de allereerste Harry Potter-film, dat HBO bekend maakte dat er een reünie ging komen. En die komt er dus al heel snel, want slechts twee maanden na de aankondiging staat de release al gepland. Op 1 januari 2022 komen al onze favoriete personages opnieuw samen om terug te blikken op de acht films die ze samen in tien jaar hebben gemaakt. Nadat vorige week de eerste trailer al gelost werd, deelt Warner Bros. nu ook een eerste foto.

Gryffindor

Op die eerste foto is te zien hoe de drie hoofdacteurs in de grote ruimte van Gryffindor zitten. Dat is het huis waar zowel Harry Potter, Hermione Granger als Ron Weasley deel van uitmaakten. Het is dus duidelijk dat het grootste deel van de reünie over de drie belangrijkste personages zal gaan en dat acteurs Radcliff, Watson en Grint de kern van de special zullen zijn. Toch werd het in de teaser duidelijk dat ook andere belangrijke personages een bezoekje zullen brengen. Onder andere acteurs Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), Gary Oldman (Sirius Black), Tom Felton (Draco Malfoy), de Phelps-tweeling (de Weasley-tweeling) en Matthew Lewis (Neville Longbottom) zullen ook van de partij zijn.

De special is volledig opgenomen in de Warner Bros. Studio Tour in Londen, waar toeristen vaak komen om originele decors en props van de Harry Potter-films te aanschouwen. Een betere locatie kan dus niet, want de studios lijken verdacht veel op Hogwarts. Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts wordt een eerbetoon aan het verhaal, de personages, de acteurs, de crew en aan hoe de films het leven van heel wat jonge acteurs helemaal veranderde.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts is op 1 januari te zien op HBO, en zal daarna waarschijnlijk op Streamz verschijnen. Of Play4 ook deze reünie zal uitzenden, zoals ze bij die van Friends deden, is nog niet bekend.

Bekijk hier de trailer:

Meer
Lees meer...