‘Wednesday’: Op deze manier werd het personage Thing gefilmd

De nieuwe serie Wednesday is het nieuwe goudhaantje van Netflix. Het project van regisseur Tim Burton kon al op meer dan één miljard kijkuren rekenen op nog geen maand tijd en ook hoofdrolspeelster Jenna Ortega is in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste jonge actrices van dit moment. Toch was er in de reeks ook plaats voor nog een populair personage, namelijk Thing.

Drie weken na de release van Wednesday blijft de serie leven. Al sinds het begin kan de reeks op heel wat positieve aandacht rekenen en brak het ook verschillende records. Begin deze week werd Wednesday zelfs al de tweede best bekeken Engelstalige serie op de streamingdienst.

Naast lof voor de hoofdrolspeelster, was er online ook heel wat liefde voor het personage Thing. In een tweet deelde Netflix nu enkele foto’s waarop te zien is hoe dat personage precies tot stand kwam.

Wednesday

In Wednesday zien we hoe de Addams-dochter zich, ondanks de reputatie van haar familie, probeert in te burgeren in de Nevermore Academy. Daarbij krijgt ze de hulp van het personage Thing. Thing is een soort huisdier van de Addams Family. Hij wordt door vader Gomez (Luis Guzmán) aangesteld om Wednesday (Jenna Ortega) in de gaten te houden tijdens haar tijd op de Nevermore Academy.

Thing is een afgehakt hand dat zich op zichzelf kan voortbewegen en dus soms voor angst zorgt. Maar daarnaast is hij vooral aangesteld om Wednesday te helpen waar nodig.

Achter de schermen

Aangezien het personage enkel een hand was, zorgde dat tijdens de opnames natuurlijk voor de nodige aanpassingen. In tegenstelling tot andere series en films, werd Thing hier namelijk wel echt door iemand gespeeld. Die acteur heet Victor Dorobantu en hij hees zich dus dagelijks in een blauw pak zodat hij er nadien makkelijk uit te knippen was.

In een tweet van Netflix is te zien hoe Dorobantu zich vaak in allerlei posities moest wringen om zo onopvallend mogelijk zijn hand (en dus het personage Thing) te kunnen laten functioneren. Voor de scènes waarin het lijkt dat Thing loopt, zat de acteur vaak op een rijdende kraan. Voor scènes waarbij hij niet op de grond zat, moest de acteur wel uit zijn schuilplaats komen en werd het blauwe pak volledig weggewerkt in de montage.

Bekijk hier de tweet van Netflix:

Bekijk hier een volledige behind the scenes-video

Liever een andere serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...