Wedstrijd Rode Duivels tegen Zweden wordt niet hervat; eindstand blijft 1-1

De voetbalinterland tussen België en Zweden van afgelopen maandag zal niet worden hervat. Dat hebben de Belgische en Zweedse voetbalbond in samenspraak met de Europese voetbalbond UEFA beslist. De eindstand blijft daardoor 1-1.

Brussel is maandagavond opgeschrikt door een terroristische aanval. Daarbij zijn twee Zweedse voetbalfans doodgeschoten. Dat nieuws bereikte tijdens de voetbalinterland België – Zweden ook het Koning Boudewijnstadion. Daardoor weigerden de Zweedse spelers de match te hervatten na de rust en is de EK-kwalificatiewedstrijd vroegtijdig stilgelegd.

Volgens de reglementen van de UEFA zou die wedstrijden tussen België en Zweden later moeten hervat worden, maar door de uitzonderlijke omstandigheden hoopte beide landen op een uitzondering. Die is er nu ook effectief gekomen. Daardoor eindigt België – Zweden officieel op 1-1. België blijft zo bovenaan zijn groep. Als er op zondag 19 november thuis tegen Azerbeidzjan gewonnen wordt, is de kans ook groot dat de Rode Duivels reekshoofd zijn op het komende Europese kampioenschap voetbal.

“Slachtoffers niet vergeten”

“Voetbal hoort een feest te zijn, maandagavond heeft een laffe daad daar anders over beslist. Op zo’n moment, wanneer de voetbalfamilie in haar hart wordt getroffen, zijn sportieve resultaten bijzaak. Met de beslissing van UEFA is de wedstrijd definitief afgefloten, maar we zullen de slachtoffers niet vergeten. We zijn in gedachten bij hun families, en de spelers, staf en supporters van de Zweedse nationale ploeg. Ik wil de supporters van beide ploegen bedanken voor het geduld, het begrip en de medewerking na het stilleggen van de wedstrijd, en de veiligheidsdiensten en stewards voor hun professionaliteit en voor de vlotte samenwerking”, zegt Manu Leroy, CEO ad interim van de KBVB.

Meer
Lees meer...