‘What Is Love’ van Haddaway weer massaal beluisterd na nieuwste aflevering ‘Percy Jackson and the Olympians’

Sinds enkele weken is de serie Percy Jackson and the Olympians te zien op Disney+. De reeks is gebaseerd op de gelijknamige boeken van auteur Rick Rordian. Ondertussen staan de eerste vijf afleveringen online en kan de reeks al op positieve recensies rekenen. Dat Percy Jackson opnieuw populair is, is ook te zien aan de groeiende luistercijfers voor What Is Love van Haddaway na de meest recente aflevering.

De langverwachte serie vertelt het verhaal van de 12-jarige halfgod, Perseus ‘Percy’ Jackson. In de cast zien we onder andere Walker Scobell als Percy Jackson. Net voor het begin van de reeks op Disney+ spraken we met hem en collega’s Leah Jeffries en Aryan Simhadri over het belang en de populariteit van het verhaal.

Percy Jackson and the Olympians

Percy leeft onschuldig in de gewone wereld tot hij ineens zijn krachten ontdekt en zijn moeder hem vertelt dat hij een halfgod is. Om hem te beschermen, stuurt zijn moeder hem naar Camp Half Blood. Daar komt hij meer te weten over zijn afkomst en wordt hij op missie gestuurd.

Met de hulp van zijn vrienden Grover (Aryan Simhadri) en Annabeth (Leah Sava Jeffries) vertrekt Percy op pad om de gestolen bliksemschicht van Zeus te vinden. Alleen zo zal hij de orde op Olympus kunnen herstellen.

What Is Love

In de vijfde aflevering bracht de queeste de groep tot in een verlaten en bizar themapark. Daar moesten Percy en Annabeth het schild van Ares zien te vinden. Alleen dan zou Ares hen naar de onderwereld helpen om de bliksemschicht, en Percy’s moeder, terug te halen.

Tijdens die zoektocht naar het schild komen de twee in een bootattractie terecht waarbij ze een tunnel lijken in te gaan. Hoewel het daar op het eerste zicht donker lijkt, worden Percy en Annabeth al snel verrast. Uit het niets begint de song What Is Love van Haddaway te spelen, waarna het duo de hele geschiedenis van Hephaestus te zien krijgt.

Voor de song is het alvast een succesvolle vermelding, want sinds de release is What Is Love weer overal te horen. Ook het jonger publiek lijkt de song te omarmen, want ook op TikTok weerklinkt de iconische stem van Haddaway al.

Bekijk een deel uit de scène hier:

Beluister What Is Love van Haddaway hier:

Meer
Lees meer...