‘Percy Jackson and the Olympians’ vanaf vandaag op Disney+: Wij spraken met de hoofdrolspelers

Vanaf deze week is Percy Jackson and the Olympians te zien op Disney+. De serie is gebaseerd op de fantasyboekenreeks van auteur Rick Rordian. Daarin gaat Percy, zoon van Poseidon, op zoek naar de gestolen bliksemschicht van Zeus. In de nieuwe serie zijn de hoofdrollen weggelegd voor Walker Scobell, Leah Jeffries en Aryan Simhadri. Wij spraken het trio voor een kort interview.

De langverwachte serie vertelt het verhaal van de 12-jarige halfgod, Perseus ‘Percy’ Jackson (Walker Scobell). Hij leeft onschuldig in de gewone wereld tot hij ineens zijn krachten ontdekt en zijn moeder hem vertelt dat hij een halfgod is.

Om hem te beschermen, stuurt zijn moeder hem naar Camp Half Blood. Daar komt hij meer te weten over zijn afkomst en wordt hij op missie gestuurd. Met de hulp van zijn vrienden Grover (Aryan Simhadri) en Annabeth (Leah Sava Jeffries) vertrekt Percy op pad om de gestolen bliksemschicht van Zeus te vinden. Alleen zo zal hij de orde op Olympus kunnen herstellen. Wij spraken alvast met de hoofdcast over de druk van het succes, hun gezichten op billboards en het belang van de underdog in het verhaal.

Het verhaal van Percy Jackson is al jaren enorm populair. Zorgde dat voor extra druk tijdens de opnames?

Walker Scobell (Percy): “Ja, er was wel wat druk. Maar we kregen zoveel steun van de fans en de crew. Daardoor voelde ik dat wel minder. De grootste druk kwam van mezelf. Ik ben zelf al jaren fan van de boeken en ik wilde die verhalen alle eer aandoen. Dat was mijn motivatie. Ik hoop dat ik dat tot een goed einde heb kunnen brengen.”

Al sinds de eerste teasers zijn mensen laaiend enthousiast. Zijn die reacties op sociale media iets waar jullie mee bezig zijn?

Leah Jeffries (Annabeth): “Ik kijk er wel af en toe naar. Niet dat ik non-stop op sociale media scroll, maar soms zie ik zaken waarvan ik zelf was vergeten dat die ooit zijn gepost. Dan is het fijn om alle positieve reacties daarop te zien. Maar het gekste is nog steeds om onszelf op grote tv-schermen en billboards te zien. Dat is echt supercool.”

De serie viert de rol van de underdog. Welke boodschap willen jullie dat het publiek meeneemt na het zien van de reeks?

Aryan Simhadri (Grover): “Een van de grootste redenen waarom de boeken zo’n succes waren, is het feit dat het over underdogs gaat. Het gaat om Percy die in de eerste plek niet echt ergens bijhoort en zich een beetje afzijdig houdt. Maar uiteindelijk wil hij gewoon geaccepteerd worden. En die plek vindt hij uiteindelijk en daar kan hij zichzelf echt laten zien.

Dat is iets waar we allemaal op hopen. Iets wat fans ook echt meenemen uit die verhalen. Dat er een plaats is voor iedereen, ook al heb je soms het gevoel dat dat niet zo is. Er zal uiteindelijk een plaats of tijd komen waar je volledig jezelf kan zijn.”

Bekijk het volledige interview met de cast van Percy Jackson and the Olympians hier:

Percy Jackson and the Olympians is vanaf 20 december elke woensdag te zien op Disney+

Meer
Lees meer...