Will Smith verontschuldigt zich via Instagram voor mep op de Oscars

Will Smith zorgde op de Oscaruitreiking zondagnacht voor hét televisiemoment van het jaar. Toen Chris Rock in een van z’n moppen verwees naar de aandoening van Jada Pinkett Smith, de echtgenote van Will, was de maat voor Will Smith vol. Hij stapte op Chris Rock af en verkocht hem een mep. Daarvoor verontschuldigt de acteur zich nu publiekelijk via Instagram.

De Oscars zorgen elk jaar wel voor wat opschudding, maar dit jaar maakt één voorval wel heel wat tongen los. We hebben het uiteraard over hét gespreksonderwerp van het moment: de klap die Will Smith verkocht aan Chris Rock.

Mep

Het incident gebeurde toen Chris Rock de Oscar voor Beste Documentaire aankondigde. In zijn speech voor de uitreiking maakte hij een mop over Jada Pinkett Smith. Door de aandoening alopecia valt haar haar uit en heeft ze dus een kaal hoofd. Chris Rock verwees daarnaar en zei dat hij niet kon wachten op G.I. Joe 2, waarin het vrouwelijke hoofdpersonage een kaal hoofd heeft. Op de beelden is te zien dat Jada zelf absoluut niet kon lachen met de mop. Toen Will Smith dat in de gaten kreeg, greep hij in. Hij stapte het podium op een gaf Chris Rock een mep in z’n gezicht. Vervolgens riep hij ook dat Chris in de toekomst “z’n f*cking mond moet houden over zijn vrouw”. Het was namelijk niet de eerste keer dat Chris Rock in z’n moppen verwees naar Jada.

Amper enkele minuten na het incident mocht Will Smith de Oscar voor Beste Acteur in ontvangst nemen. In zijn speech verontschuldigde hij zich al kort voor het incident. Daarbij verontschuldigde hij zich echter niet tegenover Chris Rock, maar enkel tegenover de Academy en de aanwezige genomineerden. De Academy liet maandag ook al weten dat het een formeel onderzoek heeft gestart naar het incident. Daardoor kunnen er mogelijk sancties volgen voor Will Smith.

Excuses

In een post op Instagram biedt Will Smith nu ook publiekelijk z’n excuses aan voor het incident. “Geweld, in eender welke vorm, is giftig en destructief. Mijn gedrag op de Academy Awards was onacceptabel en valt niet goed te praten. Moppen incasseren over mezelf maakt deel uit van mijn job, maar een mop over de medische situatie van Jada was te veel voor mij en ik reageerde emotioneel.”

In het volgende deel spreekt hij Chris persoonlijk aan. “Ik wil me publiekelijk verontschuldigen tegenover jou, Chris. Ik ging over de schreef en ik was in fout. Ik schaam me en mijn acties waren geen toonbeeld van de man die ik wil zijn. Er is geen plaats voor geweld in een wereld van liefde en vriendelijkheid.”

“Daarnaast wil ik me ook verontschuldigen bij de Academy, de producers van de show, alle aanwezigen en iedereen die thuis aan het kijken was. Ik wil me verontschuldigen tegenover de familie Williams en mijn King Richard-familie. Ik betreur het zeer dat mijn gedrag de avond die anders prachtig had geweest, besmeurd heeft.”

Lees hier het volledige statement:

Meer
Lees meer...