Winnaar ‘Celebrity MasterChef’ is bekend!

Gisteren was het tijd voor de finale van Celebrity MasterChef. Daarin namen Boris Devis, Hakim Chatar en Linde Merckpoel het voor een laatste keer tegen elkaar op. Want er kon er maar eentje naar huis gaan met de titel van Celebrity MasterChef 2023.

Celebrity MasterChef Vlaanderen zit erop. Na zes weken vol spannende kookopdrachten stonden er gisteren nog twee laatste opdrachten op het programma. Die zouden bepalen welke bekende hobbykok er met de trofee van Celebrity MasterChef naar huis mocht gaan én in de laatste week van Peter Goossens mocht gaan eten in het Hof van Cleve.

Twee rondes

De finale werd gespeeld in twee rondes. Na de eerste ronde, waarvoor de mystery box nog eens terugkeerde, moesten we nog een laatste keer afscheid nemen van een van de koks. De mystery box bestond opnieuw uit een grote box en een klein boxje. Toen de kandidaten voor de eerste keer voor deze keuze stonden, was Hakim de enige die besloot om het boxje niet te openen. Deze keer was Boris de enige die het aandurfde om het doosje wél te openen. En dat was deze keer een enorm voordeel, want hij kreeg vijf minuten advies van een jurylid naar keuze.

Maar het mocht niet baten, want Boris moest uiteindelijk als eerste de MasterChef-keuken verlaten. Boris koos voor een andere aanpak dan we van hem gewoon zijn, waarbij hij minder ingrediënten gebruikte. En precies dat is waar de jury hem op afrekende. Het kwam als een verrassing voor de Kempenaar die wel positieve reacties kreeg op zijn heldere soep. “Ik hoorde mijn naam en ik schrok toch even. Ik had het niet verwacht. Ik had het gevoel dat ik heel het parcours genoeg had gedaan om die finale te spelen.”

Hakim of Linde

De tweede ronde werd dus gespeeld door Hakim Chatar en Linde Merckpoel. In deze ronde kregen de finalisten carte blanche om een voor- en hoofdgerecht te maken. Het voorgerecht moest daarbij na 90 minuten voorgeschoteld worden en het hoofdgerecht na 120 minuten.

Beide finalisten schotelden hun beste gerechten voor en konden de jury, die eenmalig werd uitgebreid met Peter Goossens, imponeren. Linde kon daarbij het meeste overtuigen nadat ze de twee beste sauzen van het seizoen kon voorschotelen. Daardoor mocht zij naar huis met de titel van Celebrity MasterChef 2023 en zal ze dus nog een laatste keer kunnen aanschuiven in het Hof van Cleve van sterrenchef Peter Goossens.

Celebrity MasterChef Vlaanderen keert volgend jaar al zeker terug met tien nieuwe bekende hobbykoks.

(Her)bekijk hier nog eens de ontknoping van Celebrity MasterChef:

Meer
Lees meer...