‘Wizards of Waverly Place’ had bijna biseksueel personage, maar Disney liet het niet toe

Disney staat opnieuw onder vuur. In een nieuwe aflevering van Wizards of Waverly Pod van acteurs Jennifer Stone and David DeLuise heeft ex-showrunner David Murrieta namelijk laten weten dat de filmstudio niet wilde dat Alex (Selena Gomez) in de reeks Wizards of Waverly Place een relatie met een meisje kreeg.

Ondertussen is Selena Gomez als actrice vooral bekend door haar rol in Only Murders in the Building, maar alles begon voor haar op Disney Channel. Daar was ze tussen 2007 en 2012 te zien in de populaire serie Wizards of Waverly Place. Voor velen hoort die reeks thuis in het lijstje van nostalgische series als Hannah Montana en Zach & Cody.

In eerste instantie zou Gomez’ personage Alex ook op meisjes vallen, maar dat liet Disney niet toe. Op die manier bleef het tussen Alex en het andere personage Stevie (Hayley Kiyoko) bij vriendschap. Dat vertelt showrunner David Murrieta in de Wizards of Waverly Pod.

Wizards of Waverly Place

De serie Wizards of Waverly Place is zonder twijfel een van de populairste Disneyseries ooit. De reeks kwam in 2007 voor het eerst op de zender en telde uiteindelijk vier seizoenen. Dat was goed voor een totaal van 106 afleveringen.

In de reeks volgden we de familie Russo. Die bestond uit Alex (Selena Gomez), Justin (David Henrie) en Max Russo (Jake T. Austin). Zij wonen samen met hun ouders in Greenwich Village, een buurt in New York. De drie hebben allemaal magische krachten. Die moeten ze zien te trainen om uiteindelijk de magie van hun familie te kunnen overnemen.

Alex en Stevie

Doorheen de vier seizoenen kende het personage Alex heel wat love interests. Die bestonden dus allemaal uit jongens, maar het had geen haar gescheeld of Alex kreeg ook een relatie met een meisje. Die verhaallijn ging uiteindelijk niet door omdat Disney niet akkoord ging.

“Ik wou dat we meer hadden kunnen doen met een verhaallijn die voor ons altijd duidelijk was, de relatie tussen Stevie en Alex. We mochten er toen niet echt iets mee doen, maar iedereen wist wat voor relatie het was. Het zou fijn geweest zijn. Maar we hebben het dus moeten doen met wat mocht en zijn op die manier zover mogelijk gegaan”, vertelt Murrieta in de podcast.

Beluister de podcast hier:

Meer
Lees meer...