WK tijdrijden: Alec Segaert (19) stunt met zilver bij beloftes achter ongenaakbare Noor Søren Wærenskjold

België heeft een nieuw wielertalent! De amper 19-jarige Alec Segaert heeft op het WK wielrennen in het Australische Wollongong namelijk gestunt door een zilveren medaille te pakken op het tijdrijden bij de U23. De 22-jarige Noor Søren Wærenskjold snelde ongenaakbaar naar het goud, 17 seconden voor Segaert en 25 seconden voor de 21-jarige Brit Leo Hayter.

Dat de jonge Belg Alec Segaert een stukje tegen de tijd kan rijden, is al langer geweten. Vorig jaar verraste hij nog door op het EK voor juniores topfavoriet Cian Uijtenbroeks van het goud te houden. Het verschil was toen amper 5 seconden. Die laatste is ondertussen al profwielrenner bij Bora-HansGrohe en won recent nog de Tour de l’Avenir.

Europees kampioen tijdrijdenU23

Maar ook met de carrière van Segaert gaat het goed. Als eerstejaarsbelofte pakte hij namelijk opnieuw – met 50 seconden voorsprong – de Europese titel in het tijdrijden, als een van de jongste deelnemers aan de wedstrijd.

Op het WK beloofde de concurrentie sterker te worden, maar Alec Segaert hield stand. Hij moest enkel Søren Wærenskjold, die meer dan drie jaar ouder is, voorlaten. Ook de rest van de top 5 was ouder dan de talentvolle Belg, maar kwamen te kort om hem van het zilver te houden. Tweede Belg was de 21-jarige Lennert Van Eetvelt op een 14de plaats.

Het is de tweede medaille voor België op het WK wielrennen in Wollongong na het brons van Remco Evenepoel in het tijdrijden bij de profs.

Bekijk hier het podium van het WK tijdrijden U23:

Meer
Lees meer...