Remco Evenepoel pakt brons op WK tijdrijden

Remco Evenepoel heeft, amper een week na zijn overwinning in de Vuelta, brons gepakt op het WK tijdrijden in Australië. De Belg moest enkel de Zwitser Stefan Küng en de Noor Tobias Foss voorlaten. Die laatste werd de nieuwe wereldkampioen.

Het gaat Remco Evenepoel voor de wind. Vorige week won hij als eerste Belg in 44 jaar nog eens een grote wielerronde en deze week stond hij alweer op het podium bij het WK tijdrijden. De wedstrijd ging door in Wollongong in Australië.

Brons

Vandaag vond het WK tijdrijden plaats. Daarbij waren alle Belgische ogen opnieuw gericht op Remco Evenepoel. De Belg won vorige week nog de uitputtende Vuelta (Ronde van Spanje). Maar vandaag stond Evenepoel toch weer fris aan de start. Aangezien hij vorig jaar brons pakte, kwam hij vandaag als een van de laatste aan de start. En bij zijn tussentijden kwam hij in de buurt van de eerste plaats.

De overwinning ging uiteindelijk naar de Noor Tobias Foss. Hij deed 40:02 minuten over de 34,2 kilometer. Stefan Küng uit Zwitserland werd tweede op amper 3 seconden en Remco Evenepoel deed 9 seconden langer over zijn rit dan de winnaar. Zo pakt de Belg dus voor het tweede jaar op rij brons op het WK tijdrijden. Verrassing van de dag werd de Italiaan Filippo Ganna. Hij was de titelverdediger, maar moest zich nu tevreden stellen met de zevende plaats. Ganna verloor 56 seconden op winnaar Foss. De 25-jarige Foss is al twee jaar op rij de Noorse kampioen in het tijdrijden en mag zich nu dus ook de beste van de wereld noemen.

Yves Lampaert haalde de negende plaats en zorgde zo voor een tweede Belg in de top 10. Wout van Aert, die vorig jaar nog tweede werd voor Evenepoel, reed dit jaar niet mee.

Meer
Lees meer...