Belgische voetbalbond stelt met ‘Wunderbar’ officieel supporterslied van Rode Duivels voor

Het EK voetbal komt eraan en dus hebben de Rode Duivels een nieuw supporterslied voorgesteld. Dat lied kreeg de naam Wunderbar en is zojuist gelanceerd. Het gaat om een cover van de gelijknamige 80’s hit van de Britse punkband Tenpole Tudor. Het lied is mede gemaakt door maar liefst 1.500 supporters.

Hoewel Average Rob en Omdat Het Kan vorige week met On Met La Patate al een hymne voor België lanceerden voor de sportzomer, was het nog wachten op een officieel supporterslied voor de Rode Duivels voor EURO 2024. Dat is er nu wel met Wunderbar. Dat originele lied is al enkele maanden goaltune van onze Rode Duivels en dus lag het voor de hand om daarbij inspiratie te halen voor het EK-anthem van België.

1.500 supporters

Een groep met onder andere Jan Vertonghen selecteerde enige tijd terug 150 zangers, 50 fluiters, 100 gitaristen, 100 bassisten, 100 drummers en 1.000 koorleden. Zij kwamen op 5 mei samen om de herwerkte versie van Wunderbar, inclusief clip, in te blikken. Dat deden ze onder leiding van leadzanger Marcel Vanthilt.

“Het is een leuk concept dat het EK-lied ingezongen en ingespeeld is door de supporters zelf. En niet door een bekende artiest, zoals Stromae of een Oscar and the Wolf in het verleden. Het is een supporterslied voor en door de supporters. Het moet voor de nodige ambiance zorgen. We zullen de verkorte versie trouwens gebruiken als goal tune, dus het moest punchy en makkelijk meezingbaar zijn”, zegt Manu Leroy, directeur marketing en communicatie van de KBVB, aan Sporza.

Uitwuifwedstrijd

Wunderbar zal op zaterdag 8 juni voor en na de uitwuifwedstrijd van de Rode Duivels live gebracht worden in het Koning Boudewijnstadion. Dat zal wel gebeuren in een iets afgeslankte versie, en dus niet met alle 1.500 fans. Die dag krijgen Marouane Fellaini en Kevin Mirallas meteen ook hun welverdiende afscheid.

Meer
Lees meer...