Lizzo’s shapewearmerk ‘Yitty’ lanceert genderbevestigende collectie

Your Skin, zo heet de nieuwe genderbevestigende collectie van de Amerikaanse zangeres Lizzo. Met nummers als 2 Be Loved (Am I Ready) en About Damn Time maakte de zangeres al duidelijk dat haar platform sterk gebaseerd is op selflove en inclusiviteit. Samen met haar shapewearmerk Yitty gaat ze nu nog een stapje verder.

Lizzo kondigde afgelopen donderdag via Twitter en Instagram aan dat Yitty een nieuwe collectie zal lanceren. “Je verdient het om je zo te voelen”, vertelt de 34-jarige Lizzo op sociale media. “Je verdient het om je goed te voelen in Your Skin“.

Inclusiviteit

De lancering van de nieuwe lijn werd overspoeld met positieve reacties op sociale media. Vooral de transgendercommunity is blij dat er eindelijk een inclusieve genderbevestigende collectie bestaat, want tot op heden was er vrij weinig belangstelling voor. Ook Lizzo voelde die druk om iets te veranderen aan de situatie: “Ik heb talloze video’s gezien van mensen die hun eigen kledingstukken moeten maken om hun lichaam in te verpakken, om hun lichaam echt als het hunne te laten voelen”, vertelt Lizzo op sociale media. “Ik wilde daarbij helpen.”

Yitty verkoopt momenteel onder meer beha’s, ondergoed en sportkledij voor maten XS tot 6XL. Toch wilde het nog inclusiever zijn. “Yitty gelooft in een fundamentele zelfliefde voor mensen van alle genderidentiteiten – inclusief de trans, non-binaire, genderfluïde en gender non-conforme communities die tot op heden chronisch benadeeld zijn,” schreef het merk in een persbericht.

Het is nog niet duidelijk hoe de volledige collectie er zal uitzien, maar Lizzo geeft wel al mee dat binding tops en tucking thongs zeker in de lijn zullen zitten.

Yitty

Lizzo lanceerde haar shapewear-merk Yitty in 2022 en maakte toen al duidelijk dat het doel van de lijn was om alle vrouwen zich ongegeneerd goed te laten voelen over zichzelf. Sindsdien bleef ze het merk uitbreiden met nieuwe collecties en dragen haar dansers en danseressen de kledij zelf vaak op tournee.

Lizzo heeft een succesvol 2023 tot nu toe, want ze won onlangs de felbegeerde Record of the Year-trofee voor haar single About Damn Time op de Grammy’s.

De officiële releasedatum voor de genderbevestigende shapewearcollectie moet nog door Yitty en Lizzo worden aangekondigd, maar het is wel al zeker dat het deze zomer zal verschijnen.

Meer
Lees meer...