‘Young Royals’ seizoen 2 binnen één maand al op Netflix

Haal je beste Zweeds maar weer boven, want het tweede seizoen van Young Royals komt eraan. Op 1 november verschijnen de nieuwe afleveringen op Netflix. Enkele maanden geleden deelde de streamingdienst al een aantal beelden waarop was te zien dat de twee hoofdpersonages Wilhelm en Simon elkaar lijken terug te vinden.

Er is eindelijk een releasedatum voor Young Royals seizoen 2. Na meer dan een jaar wachten, komt het nieuwe seizoen binnen een maand eindelijk op Netflix. Al sinds zijn release is de reeks niet meer weg te denken van social media. Young Royals is naast Heartstopper een van de meest besproken LGBTQ+-series van het moment, dus een tweede seizoen mocht dus niet ontbreken. Dat seizoen is vanaf 1 november te zien op de streamingdienst.

Young Royals

Young Royals neemt ons mee naar het Zweedse koningshuis, waar prins Wilhelm (Edvin Ryding) geniet van zijn zorgeloze jeugd. Tot hij op een avond in de problemen komt en door zijn ouders naar de gemengde kostschool Hillerska wordt gestuurd. Daar leert hij Simon (Omar Rudberg) kennen, een jongen uit het koor die niet geliefd is door de rest van zijn schoolgenoten.

Wilhelm en Simon worden verliefd en dat brengt veel problemen met zich mee. Zo is Wilhelm bang dat zijn liefde voor Simon ervoor zal zorgen dat hij niet langer welkom is in de koninklijke familie. De reeks is een coming-of-age-verhaal over het worstelen met seksualiteit en identiteit.

Seizoen 2

Aan het einde van het eerste seizoen zien we hoe Wilhelm afscheid moet nemen van zijn broer en meteen kroonprins wordt. Dat brengt natuurlijk extra druk met zich mee, waardoor hij nog onzekerder wordt over zijn relatie met Simon. Het tweede seizoen zal daar dus op verdergaan en zal hun relatie nog meer testen. Ineens is Wilhelm een troonopvolger en worden er dingen verwacht. Dat in combinatie met de normale tienercultuur, vol jaloezie en geroddel, zorgt voor de nodige drama.

Bekijk de aankondiging van Netflix hier:

Young Royals seizoen 2 is vanaf 1 november te zien op Netflix. Liever een andere serie? Bekijk hier onze lijst met beste series op de streamingdienst.

Meer
Lees meer...