Netflix kondigt begin opnames ‘Heartstopper’ seizoen 2 aan

Goed nieuws voor alle fans van de Netflixserie Heartstopper. Het tweede seizoen is namelijk officieel in productie. Dat maakte Netflix zonet bekend met een leuke video op social media. Daarin zijn alle acteurs uit het vorige seizoen terug te zien. Naast de video maakte de streamingdienst ook meteen bekend dat er een aantal nieuwe castleden aan de serie zijn toegevoegd.

In april dit jaar kwam Heartstopper op Netflix. Het LGBTQ+-verhaal won in geen tijd de harten van de kijkers en is op dit moment dan ook een van de populairste series op de streamingdienst. Het is dan ook geen verrassing dat Netflix na enkele weken de komst van een tweede en derde seizoen al aankondigde. En dat tweede seizoen is nu onderweg. Netflix liet aan de hand van een video weten dat de opnames alvast begonnen zijn.

Heartstopper

In Heartstopper zien we het verhaal van Nick en Charlie. Charlie (Joe Locke) is een jongen van 15 die op een Britse jongensschool zit. Hij is al een tijdje uit de kast, maar dat maakt het hem niet zo makkelijk op school. Op een dag komt hij in de klas te zitten met Nick (Kit Connor). Nick is een jaar ouder dan hem en de ster van de rugbyploeg. De twee komen goed overeen en beginnen meer en meer met elkaar rond te hangen.

Nog voor de serie Heartstopper op Netflix kwam was er al heel wat aandacht voor. Dat komt door het feit dat de serie gebaseerd is op een bestaande reeks comics van auteur Alice Osman. Maar na de release van de reeks ging de bal pas echt aan het rollen. Fans gingen op sociale media volledig los en postten meteen fanvideo’s en bedankingen.

Seizoen 2

Velen kunnen dan ook alvast niet wachten op de komst van het vervolg. Wanneer we dat precies kunnen verwachten, weten we nog niet. Maar aangezien de opnames nu zijn begonnen, hebben fans alvast al iets om naar uit te kijken. Om het begin van dat nieuwe hoofdstuk bekend te maken, postte Netflix alvast een korte video waarin elk castlid laat weten dat ze terugkeren.

Zo zien we o.a. Joe Locke en Kit Connor terug als Charlie en Nick, keert ook Yasmine Finney terug als Elle en staan ook William Tao, Corinna Brown, Kizzy Edgell en Tobie Donovan terug op de set als de vriendengroep. Daarnaast zal ook The Crown-actrice Olivia Colman terugkeren als de moeder van Nick.

Nieuwe gezichten

Naast de reeds bekende cast voegde Netflix ook heel wat nieuwe namen toe. De belangrijkste daarbij is misschien wel Jack Barton (The Letter for the King) die de rol van Nicks broer David zal spelen. Daarnaast zullen ook nieuwe talenten Nima Taleghani en Leila Khan hun intrede maken als leraar Farouk en studente Sahar.

Bekijk de aankondiging van Heartstopper hier:

Meer
Lees meer...