Left Right
scrollTop top

YouTube test nieuw Premium Lite-abonnement voor wie advertenties beu is


YouTube logo
© Shutterstock

Google test op dit moment een nieuwe abonnementsfunctie. Premium Lite zal de goedkopere variant zijn van het bestaande YouTube Premium en biedt gebruikers YouTube aan zonder advertenties.

Wie regelmatig op YouTube zit, zal wel al gemerkt hebben dat het aantal advertenties de laatste jaren steeds meer is toegenomen. Veel gebruikers ergeren zich daaraan en daar speelt Google nu op in.

Een gebruiker op ResetEra ontdekte als eerste Premium Lite. Later bevestigde Google dat het inderdaad een nieuwe functie test in België, Denemarken, Finland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Verschil met YouTube Premium

YouTube Premium Lite kost 6,99 euro en zorgt ervoor dat abonnees geen advertenties te zien krijgen op de website van YouTube en op de app op iOS, Android, smart tv’s, gameconsoles en bij YouTube Kids. Dat is heel wat minder dan het bestaande YouTube Premium-abonnement dat op dit moment 11,99 euro kost. Daarbij krijg je wel nog wat extra functies zoals offline downloaden, geen advertenties in de YouTube Music-app en afspelen in de achtergrond terwijl je op een andere app actief bent.

Na een testperiode zal Google beslissen of het de nieuwe abonnementsformule Premium Lite ook echt voor iedereen beschikbaar zal maken. Op basis van de feedback van gebruikers zal YouTube de functie eventueel nog aanpassen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…