Zalando hint op bezorging op dezelfde dag van je bestelling

Webwinkel Zalando zegt dat levering op dezelfde dag van de bestelling in de plannen zit voor de klanten in de Benelux.

Het snel groeiende Zalando opent zijn nieuwe Nederlandse logistieke centrum in Bleiswijk, nabij Rotterdam. “Het distributiecentrum zal bijdragen aan een reductie van de gemiddelde bezorgtijd, leiden tot een groter aandeel van bezorging de volgende dag, en zal uiteindelijk bezorging op dezelfde dag in de Benelux mogelijk maken”, belooft de e-commercereus, zonder er een timing op te plakken.

20 voetbalvelden

Met een oppervlakte van 140.000 vierkante meter, of bijna 20 voetbalvelden, is het nieuwe “fulfillment centrum” de grootste locatie in Zalando’s Europese logistieke netwerk. De pakketten zijn bestemd voor de Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Logistiek dienstverlener Ingram Micro, die het distributiecentrum runt, verwacht er op middellange termijn 1.500 banen te creëren.

Het nieuwe distributiecentrum brengt het totaal aantal fulfillment centra van Zalando op 13, in zeven Europese landen, inclusief de nieuwe Nederlandse locatie. De bouw van nieuwe centra in Duitsland, Polen en Frankrijk gaan binnenkort van start of zijn recent gestart.

(jvdh)

Meer
Lees meer...