Zayn: “Ik werd van Tinder gegooid omdat mensen dachten dat ik een catfish was”

In een interview met Nylon Magazine heeft Zayn Malik een opvallend verhaal uit de doeken gedaan. De zanger zat enkele jaren geleden een tijdje op Tinder, maar werd daar al snel geband … omdat hij zich zou voordoen als Zayn.

Wie op Tinder zit, is daar misschien al eens een bekend gezicht tegengekomen. Maar de kans dat de persoon achter het profiel ook daadwerkelijk deze bekendheid is, is heel klein. Heel wat mensen catfishen namelijk met de foto’s van iemand anders. En dat heeft ook een andere keerzijde, die Zayn Malik aan den lijve mocht ontdekken.

Catfish

Nu vrijdag, op 17 mei 2024, verschijnt het nieuwe album van Zayn. Naar aanleiding van de release geeft de zanger de laatste tijd heel wat interviews. In een interview met Nylon Magazine vertelde Zayn over zijn – zeer korte – ervaring met Tinder. “Eerlijk gezegd, het was niet echt succesvol voor mij”.

Het lijkt verrassend dat de populaire zanger, die nog deel uitmaakte van de razend populaire boyband One Direction, niet in de smaak valt op Tinder. Maar daar is een bijzondere reden voor. “Iedereen beschuldigde mij ervan dat ik een catfish was. Ze zeiden: ‘Waarom gebruik je de foto’s van Zayn Malik?’. Ik werd hierdoor meermaals van de app gegooid.”

Verifiëren

Zayns Tinderervaring dateert waarschijnlijk van enkele jaren geleden, want tegenwoordig kan je op Tinder je account verifiëren. Dat doe je door enkele foto’s in specifieke poses door te sturen, die de app dan vergelijkt met de foto’s op je profiel. Zo weet Tinder dat je je eigen foto’s gebruikt op je account. Als je nu dus een geverifieerd account van Zayn zou tegenkomen, dan weet je dus dat het om de echte gaat. Want, zo liet Zayn ook weten, hij is op dit moment single. Maar wil dat voorlopig wel zo houden. “Ik ben voor de eerste keer in mijn leven heel gelukkig en blij om single te zijn.”

Meer
Lees meer...