‘Zillion’ lokt in eerste week meer bezoekers dan ‘Top Gun: Maverick’ in Belgische bioscopen

De Vlaamse film is terug van nooit echt weggeweest. Vorige week kwam de film Zillion uit in de bioscopen. En dat het een grote hype werd, blijkt uit de eerste bezoekcijfers. In de eerste zeven dagen kwamen er maar liefst 132.000 bezoekers op de film over de gelijknamige discotheek af. Daarmee doet de film beter dan Top Gun: Maverick, die in ons land ook op heel wat liefde kon rekenen.

Een combinatie van nostalgie, drama, humor, fictie en non-fictie, dat is hoe Zillion door de meeste mensen wordt omschreven. De film over de omstreden discotheek in Antwerpen is een groot succes en dat was ook meteen af te leiden uit de eerste bezoekcijfers. De komende weken zullen die cijfers zonder twijfel nog sterk toenemen, aangezien ie dan ook, naast sterke recensies, kan rekenen op heel wat mond-tot-mondreclame.

Zillion

Zillion gaat over de droom van een (kleine) man uit het Vlaams-Brabantse Meise, Frank Verstraeten (Jonas Vermeulen). Hij wil dat mensen hem herinneren en is daarvoor tot alles in staat. In eerste instantie begint hij een techbedrijfje, waarbij hij hardware en software verkoopt aan lage prijzen. Maar wanneer de belastingdienst op hem afkomt, beslist hij het anders aan te pakken.

Met de hulp van Dennis Black Magic (Matteo Simoni) start hij met Zillion, een megadancing in Antwerpen. Wat op het begin een droomplek in het uitgaansleven moest zijn, werd al snel een plek waar ook heel wat verkeerde dingen gebeurden. Zo werd de Zillion dé plaats bij uitstek om drugs te dealen, werd er vaak gevochten en woedden er soms kleine oorlogjes tussen buitenwippers. Maar daarnaast werd de discotheek vooral een plek waar écht alles mocht en kon.

Succes

Wie voor de gelijknamige film nog nooit van de Zillion had gehoord, weet er nu toch alles van. De nieuwste Vlaamse film van regisseur Robin Prons is namelijk een gigantisch succes in de Belgische cinema’s. Niet alleen mensen die de discotheek nog gekend hebben, maar ook nieuwsgierige jongeren gaan massaal naar de bioscoop. In de eerste zeven dagen lokte Zillion al meer dan 132.000 bezoekers. Daarmee komt het op gelijke hoogte met films als Loft en alle F.C. De Kampioenen.

Daarnaast is dat aantal ook goed voor een van de beste openingsweken van 2022 in België én doet het zelfs beter dan Top Gun: Maverick. Die film brak uiteindelijk wereldwijd verschillende records. Dus ook dat wil wat zeggen over hoeveel ons land van de nieuwe film houdt. “Ik voelde dat het leefde bij het publiek, maar dit getal is absurd”, liet regisseur Robin Pront weten aan De Morgen.

(Her)bekijk de trailer van Zillion hier:

Meer
Lees meer...