Zlatan Ibrahimović (40) tekent nieuw eenjarig contract bij AC Milan, maar levert daarvoor fors in

Zlatan Ibrahimović doet er nog een jaartje bij. De Zweedse topspits, die begin oktober 41 jaar wordt, tekende een nieuw contract voor één seizoen bij de Italiaanse landskampioen AC Milan. Hij zal daarbij wel heel wat minder verdienen dan vorig seizoen.

AC Milan pakte afgelopen seizoen in de Italiaanse voetbalcompetitie voor het eerst in meer dan tien jaar de landstitel. Zlatan Ibrahimović had daarbij met acht doelpunten en drie assists in 23 wedstrijden een belangrijk aandeel. In meer dan de helft van die wedstrijden was de Zweedse vedette wel invaller.

Knieblessure

Een van de redenen daarvoor is een vervelende knieblessure waarmee Zlatan de laatste zes maanden van het seizoen kampte. Na het winnen van de Scudetto vertelde hij daar openlijk over op Instagram. Zo zou Ibrahimović in de tweede helft van het seizoen amper tien keer met de ploeg hebben kunnen trainen en maar liefst twintig injecties hebben gekregen in zijn knie. Door de pijn kon hij naar eigen zeggen maandenlang nauwelijks slapen.

Nadat AC Milan de titel had binnengehaald, ging de Zweed dan ook meteen onder het mes voor zijn kruisbandblessure. De komende maanden wacht Zlatan dan ook een lange revalidatie. Daardoor leek het niet zeker of de bijna 41-jarige aanvaller wel een nieuwe ploeg zou vinden.

Eén miljoen euro per jaar

Uiteindelijk bereikte Ibrahimović toch een akkoord met AC Milan en de nieuwe eigenaars van de club. Daarvoor moet hij wel een groot stuk van zijn loon van de voorbije jaren inleveren. Volgens Marca zal de Zweed ‘maar’ één miljoen per jaar verdienen, in vergelijking met zeven miljoen de voorbije jaren. Dat bedrag kan door bonussen – met doelpunten en assists – wel nog oplopen. In de spits bij AC Milan krijgt hij trouwens het gezelschap van Rode Duivel Divock Origi, die deze zomer overkomt van Liverpool.

“In het leven moet je altijd meer willen doen. Degenen die snel tevreden zijn, liggen in de zetel en relaxen. Dat is niet wat ik wil doen, ik wil op de tippen van mijn tenen staan en op vuur lopen. Want pas dan voel ik dat ik echt leef”, zegt een poëtische Zlatan in een filmpje op zijn sociale media over zijn nieuw contract bij AC Milan. “Ik ben nog niet 100 procent tevreden, want ik wil meer, ik wil nog meer doen.”

Zo kondigde Zlatan Ibrahimović zijn verlengd verblijf bij AC Milan aan:

Meer
Lees meer...