Left Right
scrollTop top

Zo zag je Antwerpen nog nooit! Welke van deze 15 verborgen parels in ’t Stad ken jij?


Zo zag je Antwerpen nog nooit! Welke van deze 15 verborgen parels in ’t Stad ken jij?

Dat Antwerpen een absolute wereldstad is, wisten we al langer dan vandaag ;-). Toeristen van over de hele wereld gaan er graag naartoe om de kathedraal of de Grote Markt te bezichtigen. Maar vergis je niet! Antwerpen heeft nog een heel pak verborgen parels, die zeker en vast een bezoekje waard zijn. Zoals deze 15: 

1. De Vlaeykesgang

Dit ontzettend schattig en gezellig gangetje verbindt de Hoogstraat, de Oude Koornmarkt en de Pelgrimstraat met elkaar. Het is er superrustig. In de zomer kan je er genieten van de beiaardconcerten. Heerlijk!

2. Het begijnhof

Iedereen denkt onmiddellijk aan Brugge of Kortrijk wanneer het woord ‘begijnhof’ valt. Maar wees er maar zeker van dan Antwerpen ook zo’n prachtige, rustgevende plek heeft. Yep, midden in ’t Stad.

3. De Sint-Pauluskerk

Toeristen komen naar Antwerpen om dé kathedraal te zien, maar ook de Sint-Pauluskerk zal hen verrassen. Niet alleen het interieur is indrukwekkend, maar vooral de imposante beeldengang naast de kerk is echt de moeite waard.

4. De Ruien

Sinds 2005 kan je ‘de onderbuik’ van Antwerpen bezichtigen. Te voet of met een boot passeer je langs bruggetjes, kanalen, grachten en sluizen. Een gids vertelt je graag geheimen en anekdotes die zich afspeelden in de Ruien.

5. Het Seeftheater

Het Seeftheater is het kleinste theater van Vlaanderen. Het wordt ook gezien als de grondlegger van de theatercaféformule. Tijdens de voorstellingen kan je dus rustig een puntje of een Seefbiertje drinken.

6. Ginotheek

Op de Gentplaats, tussen de Antwerpse Leien en de Kaaien, kan je genieten van hét drankje van het moment: gin. Niet alleen staat er een heel gamma aan gin-tonics op de menukaart. Nope, je kan er ook gin cocktails bestellen, met namen zoals Sugar Tits, Kiss The Bartender en Gin Sea Breeze. Cheers!

7. Kleinblatt

In de buurt van het prachtige station vind je Kleinblatt, een joodse bakker die niet alleen lekker koosjer brood bakt, maar ook bekend staat om zijn heerlijke koffiekoeken en patisserie. De bakkerij heeft een rijke familiegeschiedenis en is tot buiten de Antwerpse grenzen bekend. Ook in Brussel, Londen en Parijs kan je van hun lekkere producten proeven.

8. Brood op de Plank

Nog zo’n one of a kind-adresje is broodjeszaak Brood op de Plank. Niet ver van het centraal station kan je genieten van verse broodjes, slaatjes en soepen. Zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een lekkere lunch.

9. Salon de Thé Claude

Wie dan weer zin heeft in afternoontea, moet op het Hendrik Conscienceplein zijn. Bij Claude vind je de beste scones, sandwiches en macarons van ’t Stad. Enjoy!

10. Coffeelabs

Als je van koffie en unieke locaties houdt, dan is Coffeelabs zeker iets voor jou. In een zijstraat van de Meir kan je op een geweldig dakterras genieten van yummie koffies, thees, broodjes en stukken taart. Er is ook supersnel internet waardoor Coffeelabs een ideale plek is om rustig te kunnen werken.

11. Brasserie Royal

Een andere unieke locatie is die van Brasserie Royal. Dit restaurant, café en brasserie ligt in het centraal station. Met zicht op de treinsporen, kan je er genieten van een stevig ontbijt, overheerlijke hamburgers of Antwerps stoofvlees met Corsendonck én frietjes natuurlijk. Honger, iemand ;-)?

12. Puur Personal Cooking

Dit is een wel heel speciaal restaurant. Hier maakt de kok niet alleen je eten klaar, maar hij ontvangt én bedient je ook. Een échte eenmanszaak dus ;-). Voor 50 euro maakt kok Steven een viergangenmenu klaar om duimen en vingers bij af te likken.

13. Aahaar

Voor de multi-culties onder ons: breng zeker eens een bezoekje aan Aahaar. Daar kan je proeven van de echte Indische keuken. Er staan heel wat vegetarische gerechten op het menu, dus iedereen vindt er sowieso zijn goesting ;-).

14. Kuala Lumpur

Wil je liever eens de Maleisische keuken ontdekken? Dan is Kuala Lumpur de place to be. Oriëntaalse soepen, verschillende soorten satés, pikante gerechten, warme pandanflensjes met kokosvulling, … Het is maar een kleine greep uit de superuitgebreide menukaart. Smakelijk!

15. Tarbouch

Tarbouch is het enige restaurant in Antwerpen waar je van de authentieke Libanese keuken kan genieten. In het weekend kan je er aanschuiven aan een rijkelijk gevuld buffet. Een echte aanrader als je graag van alles een beetje wil proeven.

En hoeveel van deze verborgen parels ken jij al? Een Antwerpse wijk die je zeker moet ontdekken, is de stationsbuurt met (uiteraard!) het mooiste station ter wereld, de vele multi-culturele restaurantjes en de wereldbekende diamantwijk waar je kan wegdromen voor de etalages vol schitterende juwelen. Klaar voor een citytripke naar Antwerpen ;-)? Let’s go!

Youtube / Gio Struyf
Bronnen: Visit Antwerpen

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…