Zoe Saldaña praat over toekomst Gamora in Marvel Cinematic Universe

Volgend jaar komen de Guardians of the Galaxy terug naar het grote scherm. De nieuwe Guardians of the Galaxy Vol. 3 wordt volgens acteur Chris Pratt alvast “een meesterwerk”. Maar daarnaast zorgt de film ook voor de terugkeer van actrice Zoe Saldaña als Gamora. Of de actrice ook daarna nog te zien zal zijn, valt af te wachten.

Al sinds 2014 zijn de Guardians misschien wel de populairste superhelden uit het Marvel Cinematic Universe. De eerste film zorgde met zijn droge humor voor een verschuiving in het universum. Sindsdien is iedereen gek van Groot, Rocket, Drax, Gamora en Peter Quill. Zij zullen binnenkort terugkeren in hun derde film, maar de kans dat dat de laatste film voor Zoe Saldaña als Gamora wordt, is groot.

Gamora

In de allereerste film over de Guardians zien we hoe Gamora perfect in het plaatje van de superheldengroep past. De groep bestaat uit een aantal ‘verstoten’ figuren die samen op zoek gaan naar een missie in het leven. Uiteindelijk beschermen ze de verschillende planeten in melkweg tegen het kwaad.

Maar in Avengers: Infinity War verandert alles. Dan wordt duidelijk dat Gamora de dochter van Thanos is, de grote slechterik. Hoewel ze tegen alles wat haar vader doet is, gaat ze toch met hem mee om de wereld te redden. Uiteindelijk wordt Gamora van een kloof gegooid in ruil voor een van de infinity stones. In Endgame wordt er teruggegaan in de tijd en zien we Gamora nog terug, maar op de huidige tijdlijn zou Gamora dus al gestorven zijn.

Terugkeer

Toch zal Zoe Saldaña terugkeren in de nieuwe derde Guardians of the Galaxy. Waarover die film precies zal gaan en wanneer die zich situeert op de tijdlijn, is niet bekend. Als Gamora echt nog leeft, dan zou de film zich in het verleden moeten afspelen. En anders zullen de Guardians een manier moeten gevonden hebben om haar terug tot leven te wekken.

Maar dan is nog altijd de vraag: is de terugkeer eenmalig? In een interview met Variety praat Saldaña alvast over haar toekomst bij Marvel Studios. Al is ze daarin nog steeds niet echt duidelijk over het lot van haar personage. “Ik kan nooit nee zeggen. Maar die groene make-up? Ik zou het niet erg vinden om daar afscheid van tee moeten nemen. Ik zou Gamora missen, maar die dagen op set om 3 uur ’s nachts niet.” Alles is dus nog mogelijk.

Meer
Lees meer...