Zomerhit 2023: Pommelien Thijs wint met ‘Erop of eronder’

We kennen de Zomerhit 2023! Zaterdagavond is met een grote liveshow in Blankenberge, te zien en horen op VRT 1, Radio2 en VRT MAX, bekendgemaakt wie de prestigieuze trofee in ontvangst mocht nemen. De eer is dit jaar weggelegd voor Pommelien Thijs met het lied Erop of eronder.

De Zomerhit is een van de meest prestigieuze muziekprijzen van ons land. Al sinds 1973 wordt de trofee door Radio2 uitgereikt. Vorig jaar ging de Zomerhit verrassend naar Margriet Hermens. Zij scoorde toen een hit met het lied Lekker blijven hangen, een cover van 2 Fabiola uit het VTM-programma Liefde Voor Muziek. Vooral het feit dat het het publiek is dat de Zomerhit kiest, maakt de trofee felbegeerd.

Dit jaar waren aanvankelijk opnieuw 20 songs genomineerd. Maar die lijst is door de stemmers een week geleden teruggebracht tot 10 artiesten waarop gestemd kon worden op de website van Radio2. Het ging om Zonde van Aaron Blommaert, Wat is jouw geheim? van Bart Kaëll, Kissing Strangers van Berre, Rihanna van Camille, Because of You van Gustaph, Onder invloed van Maksim, Laat ons een bloem van Metejoor, Liefs voor later van Niels Destadsbader & Kenny B, Erop of eronder van Pommelien Thijs en Under Your Spell van The Starlings & Ozark Henry.

Pommelien Thijs

Al deze artiesten waren aanwezig tijdens de grote liveshow van Zomerhit 2023 voor een enthousiast publiek. Daar waren het Bart Peeters en Gloria Monserez, de nieuwe presentatoren van De Droomfabriek, die de prijs mochten uitreiken aan Pommelien Thijs. Zij wint met haar hit Erop of eronder.

“Ongelooflijk merci allemaal! Dit is waanzin. Ik heb ongelooflijk lieve en enthousiaste fans. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Dank jullie wel!”, reageerde Pommelien Thijs na het ontvangen van haar trofee.

Meer
Lees meer...