Left Right
scrollTop top

10 basisstappen voor make-up dummies


10 basisstappen voor make-up dummies

Het is niet evident om je weg te vinden in het walhalla van verzorgingsproducten en make-up. Beginnen doe we bij de basis. Deze tips zorgen ervoor dat ook jij als beginner voortaan spotless de deur buiten stapt. Laat die investering in producten maar renderen, dames!

1. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Het is van groot belang om elke dag een hydraterende crème of gel op je huid aan te brengen. Jawel dames, ook op dagen dat je lekker in de zetel blijft hangen in je favoriete pyjamabroek. Het aanbrengen van een hydraterende dagcrème schrappen we nooit van het lijstje! Doe het ook na het douchen. Het neemt slechts enkele seconden van je tijd. Zo help je dat onaangename gevoel van een trekkende huid uit de weg. Daarnaast zorgt een goede hydratatie ervoor dat de huid straalt en blijf je gespaard van droge plekken.

Zelf gebruik ik al jaren deze vochtinbrengende gel van Biotherm, het is eveneens te verkrijgen in een crème. Vraag altijd een tester vooraleer een product aan te kopen. Elke huid is anders. Je probeert best even uit welk gevoel het je bezorgt en welke effect het op je heeft.

2. Gebruik een make-up borstel

Make-up aanbrengen met je vingers bezorgt je niet het beste resultaat. Je hebt net geïnvesteerd in een goed product, tast even dieper in de buidel zodat je ook een borstel kan aanschaffen. Je bekomt een egaler effect bij het aanbrengen van foundation, skin perfector, BB of CC crème. Bovendien voelt het heerlijk aan, wat verwennerij mag! Welke borstels we waarvoor gebruiken, ook voor mij was het lange tijd een goed bewaard geheim. Dit zijn de must have make-up borstels!

3. Alles begint bij de basis

Je kon me horen zuchten tot in Tokio toen ik voor het eerste een goede basis wou uitzoeken. Na uren van opzoekingswerk vernam ik over het bestaan van foundation, BB créme, CC créme (blijkt AA en BB te bevatten), skin perfectors en serums.

Wat?

  • BB: Beauty Balm (verzorgt)
  • AA: Anti Aging cream (verjongt)
  • CC: Color and Correct cream (verbetert). Een CC Crème combineert bovendien de verjongende eigenschappen van de AA met de verzorgende eigenschappen van de BB.
  • Skin perfector: Deze term staat niet op zichzelf, maar omvat alle producten die aan huidverbetering doen. Vaak komt de term voor in de productnaam van een BB of CC créme.
  • Serum: Een gezichtsserum is meestal een dunne, sterk geconcentreerde lichte emulsie die je kunt gebruiken naast jouw bestaande dag- en nachtverzorging. Een serum richt zich meestal op één hoofdprobleem: hydratatie, lifting,… Je kan het ook als een kuur gebruiken. Bijvoorbeeld enkel in de winter, wanneer je na je skivakantie last hebt van droge zones in je gezicht.

    De definitie van een serum heb ik van de volgende website gestolen. Neem er zeker een kijkje om te ontdekken of jij er baat bij hebt. Het is een leuke plus, maar vormt geen must have!

Conclusie:

Waarom AA of BB gebruiken als CC het allemaal aanbiedt, niet? Een CC crème biedt meer dekking dan een BB crème en vervangt op deze manier zowel de foundation als de verzorgende BB crème. Foundation heb ik bewust niet vermeld in het overzicht, ik heb het nooit als prettig ervaren.

Zelf ben ik tevreden over de Hydra Life BB crème van Dior. Hoewel het geen CC crème is, dekt hij wonderwel. Heerlijk om niet te voelen dat ik wat op mijn gezicht heb!

4. Concealer, rise and shine!

Er zijn twee soorten concealers. De eerste soort helpt je bij het verbergen van donkere kringen onder je ogen of van een puistje hier en daar. De tweede soort gebruik je meer om accenten in je gezicht aan te brengen. Je brengt het licht naar je mooiste hoekjes, zeg maar. Breng de concealer in een paar stipjes aan. Je kan het uitwrijven met je vinger, of met een borstel. Tik het daarna zachtjes in de huid met de toppen van je vingers.

Hoe je een concealer kan gebruiken om je gezicht in de spotlight te zetten, zie je hier:

5. Even bijpoederen

Poeder heeft een paar bijzondere troeven. Met je BB of CC crème dien je de tint te nemen die aansluit bij je natuurlijke huidtint. Valsspelen is not done. Wil je in de wintermaanden toch wat kleur in je gezicht brengen, dan kan je best voor een poeder kiezen. Kies bij voorkeur voor een matte poeder, het helpt tegen het glimmen van plekjes op je neus en voorhoofd.

Ik ben helemaal gewonnen voor de Diorskin Nude Tan Light:

5. Oogpotlood of liquid eyeliner

Keep it simple en vergeet die liquid eyeliner. Het oogpotlood dus! Je kan het op je bovenste ooglid aanbrengen of op je onderste ooglid. Tot zover de algemene kennis. Wat voor mij het best bewaarde geheim is, is dat je het ook kan aanbrengen op je waterlijn (de binnenkant van je bovenste ooglid). We zouden het simpel houden, dat is het aanbrengen van potlood op deze plek wat minder. Toch is het een must try! Het effect is wonderlijk…

Het volgend filmpje leert je precies hoe en wat!

6. Oogschaduw en basis

Een oogschaduwbasis zorgt ervoor dat je oogschaduw langer blijft en egaler is aan te brengen. De kleur van de oogschaduw komt bovendien beter tot uiting. Mijn voorkeur gaat uit naar de Urban Decay Eyeshadown Primer Potion (kleur original). Het is een meerwaarde, maar je kan het uiteraard achterwege laten en het bij enkel oogschaduw houden.

Oogschaduw aanbrengen doe je best in drie kleurtinten. Het is een betere investering om te kiezen voor een kleurenpalet dan enkele kleuren afzonderlijk aan te schaffen. Op deze manier heb je zeker kleuren die elkaar matchen en kan je meteen aan de slag. Het volgende filmpje leert je spelen met verschillende tinten. De algemene regel blijft, licht langs de binnenkant en donker langs de buitenkant. Een derde kleur kan je in het midden van je ooglid aanbrengen. De kleuren goed in elkaar uitwrijven vormt de sleutel tot succes.

7. Mascara

Dit artikel gaat nog steeds over de basis. Niets is meer basis dan een goede mascara. Mascara is zo fijn in gebruik omdat het verschil zich meteen toont. Als je maar vijf minuten tijd hebt, kies dan voor een dagcrème en wat mascara. Er bestaan geen slechte mascara’s, er bestaan er wel die wat meer van dit of wat meer van dat als resultaat hebben.

8. Did I make you BLUSH?

Het aanbrengen van blush is niet meteen waar je ’s ochtends vroeger voor wil voor opstaan. Je kan perfect de deur uit zonder. Zelf draag ik het zelden, al dien ik daar beter verandering in te brengen. Onlangs kreeg ik een make-over cadeau en god, wat heb ik ervan genoten. Het effect van correct aangebrachte blush, was die dag de grote ontdekking. Het maakt het geheel af. Point final.

Tijdens de make-over maakten ze gebruik van Naked Flush van Urban Decay. Het biedt je meteen drie tinten die je kan combineren. Hierbij een handige tutorial.

9. Lippen om te zoenen

Kies je graag voor naturel, probeer dan zeker de Dior Addict Lip Glow. Het maakte van mij alsnog een believer in lipstick. Leuk hieraan is dat het je natuurlijke lippenkleur naar buiten brengt en versterkt. Bovendien hydrateert het verbazend goed.

Het aanbrengen van lippenstift kan rechtstreeks met de stick of met een borsteltje.

10. Démaquillage

Het belangrijkste komt misschien wel op het einde. Het is ontzettend belangrijk om je voor het slapengaan te ontschminken. La Roche-Posay heeft een uitgebreid gamma reinigingsproducten voor de gevoelige huid. Deze kan je vinden bij de apotheker.

Daarnaast voelt het fantastisch om je gezicht in de diepte te reinigen met een elektronische gezichtsborstel. Ik kocht de Clarisonic Mia 2 en merk het positieve effect dat het gebruik ervan heeft op mijn huid. Je kan de borstel ook gebruiken voor je aan het maquilleren begint. De behandeling zorgt er namelijk voor dat je dagcrème en/of serum beter kunnen inwerken.

Dit artikel werd niet door onze eigen redactie geschreven, maar is een bijdrage van ‘Roodkapje’ uit onze zoo.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…