Left Right
scrollTop top

10 jaar One Direction: week vol nieuwe clips én een livestreamconcert


One Direction
© EPA

Op 23 juli 2020 bestond One Direction precies 10 jaar. En dat moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden. We kregen al een nieuwe video met een overzicht van de carrière van One Direction en een website over de geschiedenis van de boysband. Maar de jongens hebben nog veel meer voor ons in petto.

Tien jaar geleden besliste Simon Cowell om een boysband te maken van de The X Factor-deelnemers Harry Styles, Zayn Malik, Liam Payne, Louis Tomlinson en Niall Horan. En daarmee had hij goud in handen. De jongens konden uiteindelijk niet winnen in de talentenjacht maar werden nadien razend populair als One Direction.

Jubileum

Nadat Zayn Malik in 2015 besliste om uit de groep te stappen, ging de volledige groep begin 2016 in pauze. Alle jongens werkten in de afgelopen jaren hun solocarrière uit. Maar ze zijn nooit vergeten waar hun roots liggen. Daarom moest hun tienjarig jubileum dit jaar dan ook uitgebreid gevierd worden.

Hoewel er aanvankelijk geruchten waren over een reünie met de vier of zelfs vijf originele leden van One Direction, werd het uiteindelijk een website waarop je de volledige historiek van One Direction kan terugvinden.

10 Years of One Direction

Op de website 10 Years of One Direction kan je een volledige tijdlijn van de boysband terugvinden. Die gaat van 2010 (toen de groep gevormd werd) tot 2016 (wanneer de groep in pauze ging).

Je kan op de site doorheen de tijdlijn scrollen en halt houden op je favoriete momenten om die nog eens te herbeleven. Wanneer je de website gelinkt hebt met je account op Spotify of Apple Music krijg je op het einde je eigen gepersonaliseerde playlist met de nummers die jij het leukste vindt. En pssht, helemaal op het einde van de tijdlijn is er ook nog een kleine verrassing te vinden.

Nieuwe video

Daarnaast verscheen er voor de eerste keer in meer dan vier jaar tijd een nieuwe video op het YouTubekanaal van One Direction. De video, 10 Years of One Direction, neemt je mee doorheen de carrière van de jongens. Daarbij zijn er beelden uit de clips te zien, maar ook beelden van achter de schermen en opnames van concerten.

Het gaat dus om allemaal oude beelden, maar sommige daarvan zijn nooit eerder vertoond. Zo werd het, ook al bleef een reünie van de leden uit, tot een leuke verrassing voor de fans. Maar er is nog meer.

Elke dag nieuwe video’s

Op Twitter liet One Direction namelijk weten dat er een hele week vol verrassingen komt. Zo zullen er elke dag nieuwe clips verschijnen op YouTube. Het gaat daarbij om de 4K-versies van de bekendste nummers van One Direction. Zo kan je sinds 23 juli genieten van What Makes You Beautiful in 4K. Op 24 juli volgt Live While We’re Young, een dag later Story of My Life, op 26 juli Steal My Girl en op 27 juli komt de laatste herwerkte clip uit, die voor het (voorlopig) laatste nummer van One Direction, History. Nu kan je de jongens dus in haarscherpe kwaliteit bekijken en genieten van elke porie van hun gezicht.

Op dinsdag 28 juli worden fans van One Direction extra verwend, want op die dag kan je via YouTube live kijken naar een volledig concert van One Direction. Het gaat om het concert van de ‘Where We Are Tour’ uit 2014, toen de boysband dus nog uit vijf leden bestond. Het concert werd opgenomen tijdens de passage in het San Siro stadium in Milaan op 28 en 29 juni 2014.

De livestream start om 14 uur Belgische tijd en duurt in totaal 96 minuten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  696.642
 • Aantal
  doden
  20.879