100.000 tickets voor gratis concert BTS in enkele seconden de deur uit: Problemen voor internationale fans

BTS zal op zaterdag 15 oktober een optreden geven in Busan. Het optreden, dat de naam ‘Yet To Come in Busan’ kreeg, maakt deel uit van de Zuid-Koreaanse kuststad om de wereldexpo van 2030 binnen te halen. Het concert is volledig gratis, maar je moest wel een ticket kunnen bemachtigen en die gingen vandaag wel heel vlot de deur uit.

Het eerste concert van BTS sinds hun aankondiging dat ze zich meer op solowerk zouden focussen, is volledig uitverkocht. Volgende maand zullen de zeven leden van BTS samen te zien zijn in het Busan Asiad Main Stadium. Daar zal er plaats gemaakt worden voor maar liefst 100.000 fans. En die moesten er vandaag wel heel snel bij zijn om een plekje te bemachtigen.

‘Yet To Come in Busan’

BTS werd eerder dit jaar aangesteld als ambassadeur in de campagne van de stad Busan om de wereldexpo van 2030 naar Zuid-Korea te halen. Om het grote publiek warm te maken voor de stad, zal de populaire boyband er een optreden geven. Aanvankelijk werd er gekozen voor een grote open vlakte, waarbij het concert meer op een festival zou lijken. Maar door bezorgdheden van fans werd het concert verplaatst naar het Busan Asiad Main Stadium.

Daar zijn meer dan 53.000 zitplaatsen. Deze zullen aangevuld worden met staanplaatsen waardoor er uiteindelijk nog steeds 100.000 fans aanwezig zullen kunnen zijn. Maar de vraag voor gratis tickets was natuurlijk nog een stuk groter.

35 seconden

De eerste ronde tickets werd verloot via een tombolasysteem. Fans die lid zijn van de officiële fanclub van BTS konden zich registreren voor de loterij. Daarbij werd al een deel van de zitplaatsen verdeeld. De overige tickets werden vandaag vrijgegeven en de vraag was enorm.

Zo was er al meteen een wachtrij van meer dan 450.000 mensen. En na amper 35 seconden kregen fans al de boodschap te zien dat het concert volledig uitverkocht was. Maar daarbij trokken vooral de internationale fans van BTS aan het kortste eind.

Storingen

De tickets werden verdeeld via het Zuid-Koreaanse platform Interpark. Dat heeft twee verschillende websites: eentje voor fans uit Zuid-Korea en eentje voor de internationale fans. De website voor Zuid-Koreaanse fans werkte vlot, maar die voor internationale fans kreeg te kampen met problemen.

Al vanaf het moment dat de tickets beschikbaar werden, kregen fans op de website een foutmelding te zien. Die bleef staan tot lang nadat alle tickets de deur uit waren. Veel internationale fans deelden al hun frustratie via Twitter.

Alle fans die niet geen ticket konden bemachtigen, kunnen het concert live bekijken via een livestream op Weverse, het fanplatform van HYBE.

Meer
Lees meer...