Concert BTS in Busan verandert van locatie na bezorgdheid van fans

Het concert van BTS in Busan heeft een nieuwe locatie gekregen. Het evenement, dat deel uitmaakt van de campagne om de Wereldexpo van 2030 naar Busan in Zuid-Korea te halen, ging normaal doorgaan op een grote open vlakte. Maar na bezorgdheden van fans is besloten om het concert te verplaatsen naar een stadium.

BTS zal op 15 oktober 2022 optreden in het Busan Asiad Main Stadium. Oorspronkelijk zou het concert doorgaan op een grote open vlakte en meer weghebben van een festival. Maar door aanhoudende bezorgdheden van fans werd besloten om het concert toch te laten doorgaan in het stadium.

BTS in Busan

Het concert van BTS ging oorspronkelijk een soort festival zijn. Daarbij konden in totaal 100.000 mensen aanwezig zijn. Het concert zou doorgaan op een open vlakte in Ilgwang, op ongeveer een uur van het centrum van Busan. Op de dag van het evenement zou het enkel mogelijk zijn om het openbaar vervoer te gebruiken. Daarbij moesten fans met de metro naar het station van Ilgwang reizen en vanaf daar ongeveer een kilometer wandelen naar het evenement. Fans vreesden dat dit voor chaos zou zorgen en dat niet iedereen op tijd op de locatie zou geraken.

Daarnaast waren er ook vraagtekens over de infrastructuur op het evenement zelf. Zo zou er maar één ingang zijn, waarlangs alle 100.000 aanwezigen moesten binnengaan. Om dit op een veilige manier te doen, zouden de deuren al om 9 uur ’s morgens openen. Maar eens binnen zou er geen mogelijkheid meer zijn om de locatie te verlaten, waardoor fans die vroeg aanwezig zijn dus urenlang op de locatie moeten wachten. Daarbij waren er ook geruchten dat er geen eten toegelaten zou zijn op het terrein, waardoor wie vroeg binnen was het dus de hele dag zonder eten zou moeten stellen.

Ook waren er vragen over de indeling van het publiek. Er zouden zo 50.000 zitplaatsen zijn en 50.000 staanplaatsen achter de zitplaatsen. Daardoor werd gevreesd dat er veel geduwd zou worden zodat mensen toch nog iets zouden kunnen zien.

Stadium

In een lang statement laten BigHit Music en HYBE, respectievelijk het agentschap en het label van BTS, nu weten dat het concert niet zal doorgaan op de geplande locatie. Het evenement verhuist naar het Busan Asiad Main Stadium in het centrum van Busan.

Het statement maakt ook duidelijk dat BigHit Music en HYBE nog steeds geloofden dat het concert zoals gepland kon doorgaan. “Na een uitgebreid onderzoek van verschillende locaties in Busan hebben we oorspronkelijk Ilgwang gekozen. Om deze beslissing te maken, werkten we samen met het bestuur van Busan, de politie, de brandweer en de treinorganisatie Korail. We werkten met veel zorg aan de organisatie van het evenement, waardoor fans de best mogelijke ervaring konden krijgen.”

Maar door de aanhoudende kritiek besloten de agentschappen toch in te grijpen. “Onze beslissing om de locatie te veranderen, gebeurde in een poging om te verzekeren dat de focus op het doel van het optreden bleef liggen: het promoten van de kandidatuur van Busan voor de Wereldexpo van 2030. Onze hoofdprioriteit is ervoor te zorgen dat de kandidatuur in de verf wordt gezet en dat fans een vlotte, aangename en toegankelijke concertervaring hebben.”

53.000 aanwezigen

De verandering van locatie zorgt ervoor dat er nu in plaats van 100.000 aanwezigen, “maar” plaats is voor 53.000 fans. Deze fans zullen nog steeds gratis het concert kunnen bijwonen, al moeten ze daarvoor wel een loterij winnen. En nu de locatie van het concert veranderd is, zullen er dus maar half zoveel gelukkigen zijn.

Wie niet bij deze gelukkigen is, kan nog steeds terecht op de parking van de haven in Busan. Daar zullen 10.000 fans het concert live op een groot scherm kunnen volgen. Daarnaast kunnen alle fans thuis het concert volgen via een livestream op Weverse.

Meer
Lees meer...