Concert BTS in Busan volledig gratis mét gratis wereldwijde livestream

We wisten al een tijdje dat BTS in oktober een concert zou houden als onderdeel van de campagne van de Zuid-Koreaanse stad Busan om de wereldexpo in 2030 binnen te halen. Nu is er meer informatie vrijgegeven over dat concert en daaruit blijkt dat het een concert op gigantische schaal wordt en dat volledig gratis.

BTS werd eerder dit jaar aangesteld als ambassadeur van de Zuid-Koreaanse stad Busan. De Zuidelijke kuststad wil graag de wereldexpo van 2030 binnenhalen en daar zal de razend populaire boysband hen bij helpen. Hoewel BTS eerder dit jaar aankondigde dat ze zich meer zouden gaan toespitsen op hun solocarrières, zullen ze in oktober wel samen op het podium staan. En over dat bijzondere concert is er nu meer informatie bekendgemaakt.

Gratis voor 100.000 fans

Het concert, dat de naam ‘Yet To Come in Busan’ kreeg, zal doorgaan op zaterdag 15 oktober 2022 in Gijang-gun, Busan. De exacte locatie is een grote open ruimte die omgetoverd zal worden tot een soort festivalweide waar 100.000 fans samen naar het concert kunnen kijken. Daarnaast zal het concert ook getoond worden op een groot scherm in de Busan Port International Passenger Terminal in het zuiden van de stad. Daar zullen nog eens 10.000 fans het concert live kunnen volgen. “De tickets zijn gratis en zullen verdeeld worden aan de hand van een lotingssysteem. Het zal gaan om twee verschillende rondes”, liet een verantwoordelijke van BigHit Music weten aan The Korea Herald.

Eind juli stond rapper j-hope van BTS als headliner op het Amerikaanse festival Lollapalooza. Volgens HYBE, het label van BTS, waren er bij dat optreden zo’n 105.000 fans aanwezig. BTS zal ook nu dus waarschijnlijk geen moeite hebben om alle tickets weg te krijgen.

Gratis livestream

Maar er is ook gedacht aan de internationale fans. Het concert wordt namelijk volledig gelivestreamd en ook die stream zal volledig gratis zijn. In België zal het optreden zo live te volgen zijn op zaterdag 15 oktober om 11 uur in de voormiddag. De livestream zal doorgaan op Weverse, het fanplatform van HYBE.

Meer
Lees meer...