12 dingen waarvan wij niet wisten dat ze dodelijk zijn voor de batterij van onze smartphone

Niets zo irritant als een smartphone waarvan de batterij in no time plat is. Maar dat ligt vaak aan kleine dingen ligt en de oplossing ligt soms gewoon voor de hand. Dit zijn 12 dingen die enorm veel (nutteloze) energie uit je batterij slurpen.

1. Je gsm in je broekzak steken

iStock

Je gsm in je broekzak steken is op zich al gevaarlijk: hij kan eruit vallen of oververhit geraken. Maar … het is ook slecht voor je batterij! De stof van je broekzak zou ervoor kunnen zorgen dat je batterij trager of niet meer oplaadt. Als er dan nog eens pluisjes in je telefoon geraken, kan het helemaal dramatisch aflopen voor je batterij.

2. Je gsm blijven opladen, zelfs al is de batterij helemaal vol

iStock

Het is niet goed voor je batterij om 100 procent opgeladen te zijn. Het is zelfs beter om je gsm verschillende keren kort op te laden in plaats van één keer uren aan één stuk. Laad je gsm beter om de paar uur op van 40 naar 80 procent, in plaats van hem ineens op te laden van 0 procent tot 100 procent.

3. Je smartphone in de autohouder steken

iStock
De autohouder lijkt dan wel droog, maar door de condensatie in je wagen kunnen er soms minuscule druppels op de houder zitten en zo in je telefoon geraken. Opletten dus …

4. Software-updates negeren

Instagram @suppakit_

Updates kunnen misschien wel veel geheugen innemen, maar zijn niet alleen belangrijk voor je applicaties. Ze zorgen er ook voor dat problemen met je batterij opgelost geraken en je batterij zo dus ook minder snel leeg is.

5. Een kapotte lader gebruiken

Instagram @zilaseeron
De kabels om je gsm mee op te laden gaan helaas snel kapot. Als je kabel kapot is, gebruik hem dan zéker niet meer. Anders loop je het risico dat je niet alleen een nieuwe kabel moet kopen, maar ook een nieuwe batterij. Ze kunnen er namelijk voor zorgen dat er negatieve stroom naar de batterij loopt, wat niet zo gezond is …

6. Je gsm elke dag een volledige nacht opladen

iStock

Hierover is veel discussie. De ene expert zegt dat het niet uitmaakt omdat lithiumbatterijen een soort geheugen zouden hebben dat ervoor zou zorgen dat je gsm stopt met opladen op 100 procent. Andere experts zeggen dan weer dat je je gsm beter niet heel de nacht in de lader laat zitten. We weten dus niet of het iets uitmaakt, maar wat we wel weten is dat lithiumbatterijen beter werken als ze niet 100 procent opgeladen zijn.

7. Wachten om je gsm op te laden tot hij volledig plat is

iStock

Lithiumbatterijen werken misschien niet op hun best als ze volledig opgeladen zijn, maar het is ook niet goed om te wachten tot de batterij helemaal leeg is. Als je dat iedere dag doet, zal je batterij aan kracht verliezen. Je lader in de buurt houden is de boodschap!

8. De helderheid van je scherm altijd op het maximum laten staan

Newsmonkey

Je hebt er zonder twijfel al eens iets over gehoord: de helderheid van je scherm op het maximum zetten zorgt ervoor dat je batterij in no time plat is. Dankzij deze tip zal je batterij dus onmiddellijk langer meegaan. SCORE!

9. Je gsm nooit uitschakelen

iStock
Net zoals wij wil een gsm ook wel eens rust, en dat niet alleen tijdens het opladen. Daarom is het beter om je gsm wekelijks zeker een halfuur uit te zetten.

10. Laat je smartphone niet in de zon liggen

iStock

Je gsm in de zon laten liggen is niet alleen verschrikkelijk slecht voor je batterij, het is gevaarlijk voor elk onderdeeltje. Laat hem dus nooit liggen in de zon!

11. Zet je locatievoorziening uit

Newsmonkey
Ook je locatievoorziening altijd laten aanstaan, is niet zo goed voor je batterij. Zet die dus enkel aan als de apps die je gebruikt dat ook effectief vragen.

12. Al je apps laten openstaan

iStock

Als je met verschillende apps op het zelfde moment bezig bent, vergeet je sommige wel eens te sluiten. Als die apps nog openstaan, slurpen ze heel wat energie. Beter om ze dus te sluiten als je er niet mee bezig bent!

(Bron: Gurl)
Meer
Lees meer...