’20 jaar Het Eiland’ krijgt officiële trailer

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat Het Eiland verscheen. De reeks groeide in die tijd uit een klassieker in zijn genre en bereikte een heuse cultstatus in Vlaanderen. Om het jubileum van de reeks te vieren, pakken VRT en Streamz uit met een speciale reüniespecial waarvoor alle 13 originele acteurs uit de reeks terugkeren. En die special heeft nu een officiële trailer gekregen.

“Zever, gezever”, “Niveau nihil”, “Ik ben blij dat gij in mijn team zit” en “Hop, weg sfeer”: het zijn maar enkele van de quotes uit Het Eiland die in ons collectief geheugen gebrand staan. Het Eiland verscheen in 2004 en kreeg in 2005 een tweede seizoen. En nu, 20 jaar nadat het eerste seizoen uitkwam, komt er een reünie.

20 jaar Het Eiland

Voor 20 jaar Het Eiland komt de volledige cast nog eens samen. Het gaat daarbij om Tom Van Dyck (Alain Vandam), Dirk Van Dijck (Michel Drets), Frank Focketyn (Guido Laplasse), Wim Opbrouck (Franky Loosveld), Bruno Vanden Broecke (Sammy Tanghe), Sien Eggers (Lydia Protut), Lucas Van den Eynde (Bucky Laplasse), Tania Van der Sanden (Linda Hombroeckx), An Miller (Liesje Walschaerts), Jeroen Van Dyck (Fré Van Rooy), Peter Ceustermans (Hanz Rimmer) en Rita Beckx (Anita Backx). Ook bedenker en regisseur Jan Eelen zal ook van de partij zijn.

In de officiële trailer voor 20 jaar Het Eiland krijgen we al een voorsmaakje te zien van wat we mogen verwachten. We zien hoe de acteurs het oude script opnieuw doornemen, waaruit ook blijkt dat Tom Van Dyck zijn iconische Alain-lach nog steeds kan. Verder zien we ook hoe de acteurs spreken over hoe groot de impact van Het Eiland was op Vlaanderen. Zo laat Wim Opbrouck weten dat heel wat mensen nu traditiegewijs met een groene das de lente vieren op een dak en vertelt Bruno Vanden Broecke dat hij nog steeds dagelijks wordt aangesproken over Het Eiland. We krijgen in de trailer ook al enkele beelden van achter de schermen te zien. En uiteraard zijn er al heel wat iconische quotes te horen.

Bekijk hier de officiële trailer voor 20 jaar Het Eiland:

20 jaar Het Eiland zal vanaf donderdag 11 juli 2024 te vinden zijn op Streamz. Dit najaar zal de special ook verschijnen op VRT CANVAS en VRT MAX.

Meer
Lees meer...