Rapper 6ix9ine mogelijk vrij door coronavirus

De Amerikaanse rapper Daniel Hernandez komt mogelijk vroeger vrij dan verwacht. Hernandez, die bekend is onder zijn artiestennaam ‘Tekashi 6ix9ine’ loopt als astmapatiënt een verhoogd risico op het coronavirus en mag de rest van zijn straf daardoor mogelijk thuis uitzitten.

Vorige week diende de Amerikaanse rapper 6ix9ine een verzoek in om de rest van zijn celstraf, die hij in 2018 kreeg voor afpersing, thuis uit te zitten. De rapper vreest naar eigen zeggen voor zijn gezondheid sinds de escalatie van de coronacrisis in de Verenigde Staten. Tekashi 6ix9ine heeft astma en werd onlangs opgenomen voor een bronchitis. Dat maakt dat de rapper een verhoogd risico loopt om besmet te raken met Covid-19.

Geen bezwaren meer

Het verzoek voor huisarrest werd aanvankelijk nog geweigerd door de rechter omdat die naar eigen zeggen niet over de juiste bevoegdheid beschikte. De rapper werd doorverwezen naar het Bureau of Prisons. Dat is het het federale agentschap dat de controle heeft over opgesloten personen. Ook daar konden ze geen uitspraak doen. De openbare openbare aanklager stelde daarom een document op waarin te lezen staat dat het geen bezwaar heeft tegen de omzetting van de straf.

Rechter heeft het laatste woord

Voorlopig is het wachten op de uitspraak van de rechter, maar het heeft er dus alle schijn van dat de regenboogkleurige rapper binnenkort de cel zal mogen verlaten.

In december van vorig jaar veroordeelde de rechter Daniel Hernandez tot een celstraf van twee jaar voor afpersing en het bezit van illegale wapens. Dat veroorzaakte heel wat commotie. Op sociale media beraamde een deel van zijn fans zelfs plannen om de rapper uit de gevangenis te bevrijden.

Soortgelijke berichten
Cardi B wil ‘Tiger King’ Joe Exotic uit de cel: “Van plan om GoFundMe te starten!”
‘Game of Thrones’-schrijver George R.R. Martin wilde een “vreselijke dood” in ‘The Red Wedding’
6ix9ine-fans hebben een Facebookevenement aangemaakt om hem uit de gevangenis te helpen ontsnappen


Meer
Lees meer...