‘Simone Biles Rising’ krijgt nieuwe teasers

Netflix heeft nieuwe teasers gelost voor Simone Biles Rising. In deze documentaire zal Netflix de Amerikaanse gymnaste volgen in de aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs. Het worden bijzondere spelen voor Biles, want bij de Olympische Spelen in Tokyo in 2021 moest ze forfait geven voor verschillende wedstrijden.

Binnenkort gaan de Olympische Spelen van start in Parijs. Bij het turnen zullen alle ogen opnieuw gericht zijn op de Amerikaanse topper Simone Biles. Maar zij kende geen vlekkeloos parcours naar de Spelen. Netflix volgde haar tijdens de voorbereidingen.

Simone Biles Rising

Tijdens de Olympische Spelen van 2020, die uiteindelijk pas doorgingen in 2021, zorgde Simone Biles voor een verrassing van formaat. Ze gaf forfait voor verschillende disciplines, terwijl ze de topfavoriet was om met verschillende gouden medailles naar huis te gaan. Maar Biles had problemen met haar mentale gezondheid. Daardoor besloot ze om uit de wedstrijd te stappen in plaats van door te bijten en mogelijk een ernstige blessure op te lopen.

Ondertussen zijn we drie jaar verder en is Simone Biles weer in topvorm. Zo verliet ze het WK in Antwerpen eind vorig jaar met vier gouden en een zilveren medaille rond haar nek. Biles plaatste zich dus met gemak voor de Olympische Spelen waar er voor haar veel op het spel staat.

De documentaire Simone Biles Rising zal haar volgen in de turnzaal, maar ook daarnaast. Vorig jaar stapte ze in het huwelijksbootje met haar vriend en professioneel American footballspeler Jonathan Owens. Daarnaast is Biles ook een van de gymnastes die naar de rechtbank trok tegen haar voormalige ploegarts Larry Nassar

Nieuwe teasers

Netflix heeft nu drie nieuwe teasers gelost voor Simone Biles Rising. In de eerste krijgen we te zien hoe Simones moeder haar haar vlecht. Dit is iets wat ze altijd doet voor een wedstrijd en dat er vooral voor zorgt dat Simone zich op haar gemak voelt. “Tokyo was het ene moment waarop ik Simones haar niet gevlochten heb”, vertelt mama Biles. “Ze is volwassen, ze kan perfect haar eigen haar vlechten. Maar daar gaat het niet over. Het gaat vooral over de band die we hebben, het samen zijn en elkaar aanraken. Het betekent zo veel.”

In de tweede teaser vertelt Simone Biles over haar tattoo die zegt: “And still I rise“. “Het is de belichaming van mijn carrière en mijn levensverhaal, want ik ben altijd opgestaan voor de gelegenheid (rise to the occasion). Ook na moeilijke momenten ben ik altijd weer opgestaan.” Ook de derde teaser houdt verband met de tattoo van Biles. Daarin krijgen we het gedicht te horen waaruit de zin komt. Ondertussen krijgen we beelden te zien van de gymnaste tijdens trainingen.

Bekijk hier de drie nieuwe teasers:

Bekijk hier nog eens de officiële trailer:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...