Netflix komt met documentaire ‘Simone Biles Rising’ over turnfenomeen

Netflix pakt volgende maand uit met een documentaire over de Amerikaanse gymnaste Simone Biles. Biles zal volgende maand deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs, maar het leek er lang op dat ze dat niet zou doen. Bij de Olympische Spelen in Tokyo in 2021 moest Biles namelijk forfait geven voor verschillende wedstrijden.

Binnen iets meer dan een maand gaan de Olympische Spelen van start in Parijs. Bij het turnen zullen alle ogen opnieuw gericht zijn op de Amerikaanse topper Simone Biles. Maar zij kende geen vlekkeloos parcours naar de Spelen. Netflix volgde haar tijdens de voorbereidingen.

Simone Biles Rising

Tijdens de Olympische Spelen van 2020, die uiteindelijk pas doorgingen in 2021, zorgde Simone Biles voor een verrassing van formaat. Ze gaf forfait voor verschillende disciplines, terwijl ze de topfavoriet was om met verschillende gouden medailles naar huis te gaan. Maar Biles had problemen met haar mentale gezondheid. Daardoor besloot ze om uit de wedstrijd te stappen in plaats van door te bijten en mogelijk een ernstige blessure op te lopen.

Ondertussen zijn we drie jaar verder en is Simone Biles weer in topvorm. Zo verliet ze het WK in Antwerpen eind vorig jaar met vier gouden en een zilveren medailles rond haar nek. Biles plaatste zich dus met gemak voor de Olympische Spelen waar er voor haar veel op het spel staat.

De documentaire Simone Biles Rising zal haar volgen in de turnzaal, maar ook daarnaast. Vorig jaar stapte ze in het huwelijksbootje met haar vriend en professioneel American footballspeler Jonathan Owens. Daarnaast is Biles ook een van de gymnastes die naar de rechtbank trok tegen haar voormalige ploegarts Larry Nassar. Simone Biles Rising zal bestaan uit twee delen waarvan het eerste verschijnt op woensdag 17 juli, negen dagen voor de start van de Olympische Spelen in Parijs.

Bekijk hier de officiële trailer voor Simone Biles Rising:

Simone Biles Rising verschijnt op woensdag 17 juli op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...