‘Inside Out 2’ steekt nu ook ‘Barbie’ voorbij aan de box office

De nieuwe animatiefilm Inside Out 2 heeft ondertussen wereldwijd 1,447 miljard dollar (1,333 miljoen euro) opgebracht en daarmee heeft de film een nieuwe mijlpaal bereikt. Het heeft namelijk Barbie ingehaald, die in totaal 1,445 miljard dollar (1,331 miljard euro) ophaalde aan de box office en daarmee de meest winstgevende film van 2023 was.

Het succes van Inside Out 2 blijft aanhouden. De film is al enige tijd de populairste film van 2024 aan de box office en haalde al meer dan dubbel zoveel geld op dan zijn eerste achtervolger Dune: Part Two. Daarnaast mag Inside Out 2 zich al de meest succesvolle Pixarfilm aller tijden noemen en nu heeft hij ook het razend populaire Barbie van Greta Gerwig ingehaald.

Inside Out 2

Inside Out 2 verscheen in juni in de zalen en blijft een succesverhaal. De film blijft aan de lopende band records breken en is met een gigantische voorsprong de meest winstgevende film van het jaar. Sinds kort is het zelfs de meest winstgevende film van de afgelopen twee jaar. Inside Out 2 heeft namelijk de box office van Barbie overschreden, de meest winstgevende film van 2023.

Wanneer we kijken naar de meest winstgevende films aller tijden is Inside Out 2 al te vinden op de veertiende plaats. Het lijkt erop dat de film nog wel enkele plekjes zal kunnen stijgen op deze ranking, waardoor een plek in de top 10 mogelijk wordt. Daarvoor zal Inside Out 2 beter moeten doen dan The Avengers, die in totaal 1,519 miljard dollar (1,4 miljard euro) opbracht.

Op dit moment is Inside Out 2 de op één na best verdienende animatiefilm ooit aan de box office. Enkel Frozen II doet beter. Maar het lijkt erop dat dat record snel zal sneuvelen. Frozen II haalde namelijk in totaal 1,454 miljard dollar (1,340 miljard euro) op, waardoor Inside Out 2 dus nog maar 8 miljoen dollar (7,37 miljoen euro) nodig heeft om de film voorbij te steken. Hierbij moeten we wel de kanttekening maken dat de live-actionremake van The Lion King soms ook gezien wordt als een animatiefilm, die deed het nog beter dan Frozen II en haalde 1,657 miljard dollar (1,527 miljard euro) op. Om die in te halen zal Inside Out 2 dus nog wat tijd nodig hebben.

Meer
Lees meer...