WhatsApp test nieuwe functie voor automatische spamblokkering

WhatsApp werkt aan een veelbelovende nieuwe functie die spamberichten automatisch kan blokkeren. Deze nieuwe privacy-instelling is momenteel in de testfase en zal hopelijk binnenkort een einde maken aan ongewenste berichten van onbekende contacten.

Volgens de website WABetainfo experimenteert WhatsApp momenteel met een functie die het blokkeren van spamberichten veel eenvoudiger maakt. De nieuwe optie, die te vinden is in de recentste bètaversie van de berichtenapplicatie, belooft een automatische blokkering van berichten van onbekende afzenders.

WhatsApp heeft recent al verschillende updates doorgevoerd op het gebied van privacy. Zo kunnen gebruikers hun IP-adres nu beter beschermen door gesprekken via de servers van de app zelf te leiden en linkvoorbeelden uit te schakelen. Deze maatregelen dragen bij aan de beveiliging van persoonlijke gegevens en de bescherming tegen ongewenste toegang.

Spamfilter

De nieuwe spamfilterfunctie van WhatsApp is ontworpen om berichten van onbekenden automatisch te blokkeren, maar alleen als er een aanzienlijke hoeveelheid berichten binnen een korte periode binnenkomt. Dit moet voorkomen dat gebruikers worden overspoeld met spam, wat zowel de smartphone als de app zelf kan belasten. De exacte criteria voor hoeveel berichten binnen welke tijdsperiode moeten worden ontvangen voordat de blokkering in werking treedt, zijn echter nog niet bekend.

Momenteel is de nieuwe functie alleen beschikbaar in de bètaversie van WhatsApp. Het is nog onduidelijk wanneer deze functie breder beschikbaar zal worden voor alle gebruikers.

Meer
Lees meer...