Samsung Galaxy Ring nu te koop in België: Dit moet je weten

Samsung heeft officieel zijn nieuwste wearable, de Galaxy Ring, gelanceerd in België. Deze innovatieve smartring is ontworpen om gezondheid te monitoren en biedt geavanceerde functies die verder gaan dan een traditionele smartwatch. Met zijn lichte gewicht en uitgebreide sensoren is de Galaxy Ring een veelbelovend toestel voor iedereen die zijn welzijn op de voet wil volgen.

Na de populariteit van smartwatches komt Samsung nu met een compacte oplossing voor gezondheidstracking: de Galaxy Ring. Deze smartring weegt afhankelijk van de maat slechts 2,3 tot 3 gram, wat hem een van de lichtste en meest draagbare toestellen op de markt maakt. Ondanks het kleine formaat zit de ring boordevol technologie, die onder meer je slaap, hartslag en ademhaling kan monitoren.

Slaapmonitoring en meer

Een van de belangrijkste functies van de Samsung Galaxy Ring is de mogelijkheid om je slaap nauwkeurig te tracken. De ingebouwde sensoren meten zowel je hartslag als ademhalingsfrequentie, wat je uiteindelijk een gedetailleerde Sleep Score oplevert. Deze score geeft je inzicht in je slaappatronen en helpt je een betere nachtrust te bereiken.

Naast slaaptracking biedt de Galaxy Ring ook een Energy Score. Deze functie, aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI), analyseert je dagelijkse energieniveau en helpt je dit optimaal te beheren. Bovendien is er de Cycle Tracking functie, die je menstruatiecyclus in de gaten houdt door ‘s nachts je huidtemperatuur te monitoren.

Hartgezondheid en beweging

De Galaxy Ring houdt niet alleen je slaap en energie bij, maar biedt ook uitgebreide tracking voor je hartgezondheid. De ring controleert je hartslag en waarschuwt voor mogelijke afwijkingen. Daarnaast zorgt de Auto Workout Detection ervoor dat je fysieke activiteit automatisch wordt bijgehouden, zodat je weet of je voldoende beweegt. En voor die extra motivatie is er Wellness Tips, een functie die gepersonaliseerde tips naar je smartphone stuurt om je algehele welzijn te verbeteren.

Bediening van de Galaxy Ring is eenvoudig dankzij speciaal ingestelde gebaren, waardoor je zonder je telefoon te hoeven pakken bepaalde functies kunt activeren.

Prijs en beschikbaarheid in België

Om de Samsung Galaxy Ring te kunnen gebruiken, heb je een Samsung Galaxy-smartphone nodig met Android 11.0 of hoger en minstens 1,5 GB geheugen. De ring is verkrijgbaar in drie kleuren: Titanium Black, Titanium Silver en Titanium Gold. De prijs ligt op 449 euro.

Meer
Lees meer...