Spotify hersteld na grote storing met 40.000 getroffen gebruikers

Spotify heeft na een urenlange storing zijn diensten weer volledig hervat. De problemen troffen naar schatting meer dan 40.000 gebruikers, voornamelijk in de Verenigde Staten. Dankzij een snel herstel kan de muziekdienst weer rekenen op een soepele ervaring voor de miljoenen gebruikers wereldwijd.

De problemen begonnen in de vroege middag en duurden zo’n drie uur, aldus gegevens van Downdetector, een website die storingen monitort op basis van meldingen van gebruikers. Spotify-gebruikers klaagden massaal over storingen in de streamingdienst, met als gevolg mislukte afspeellijsten, onderbrekingen in muziekweergave en problemen met de zoekfunctie.

Rond 11 uur Belgische tijd leek de situatie weer onder controle. Het aantal getroffen gebruikers daalde toen aanzienlijk tot minder dan 600, waarna Spotify via X bevestigde dat de service was verbeterd. “Alles ziet er nu veel beter uit!”, luidde de geruststellende boodschap van het bedrijf.

Gebruikers klagen op sociale media

Tijdens de storing uitten duizenden gebruikers hun frustraties via verschillende online platforms, waaronder de communitypagina van Spotify zelf. Vooral de beperkte mogelijkheid om nummers te streamen en afspeellijsten af te spelen zorgde voor ergernis. De meldingen kwamen voornamelijk uit de Verenigde Staten, maar er waren ook meldingen vanuit andere regio’s.

Hoewel Spotify inmiddels hersteld is, heeft het bedrijf nog geen officiële verklaring gegeven over de oorzaak van de storing.

Meer
door Redactie
Lees meer...