Broadway neemt afscheid van Gavin Creel (48), heel wat bekende gezichten reageren

Gisteren heeft de musicalwereld afscheid moeten nemen van een legende in het vak. Musicalacteur Gavin Creel (48) is na een korte strijd tegen een zeldzame vorm van kanker overleden. Dat bevestigde zijn echtgenoot. Bij het brede publiek doet de naam waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen, maar toch speelde Creel de voorbije jaren een invloedrijke rol op de grootste podia.

Sinds gisterenavond regent het op sociale media aan foto’s, video’s en herdenkingen van en aan musicalacteur Gavin Creel. De 48-jarige zanger overleed aan een zeldzame en agressieve vorm van kanker. Sinds de diagnose in juli volgde hij een intensieve behandeling, maar op maandag 30 september overleed hij. Dat hij geliefd was in de wereld van theater en musical, bleek al meteen.

Gavin Creel

Creel maakte zijn debuut op Broadway in 2002 en ontving daarvoor meteen een Tony Award-nominatie. Daarna speelde hij ook in de bekende musical Hair en was hij lang te zien als Elder Price in de hilarische musical The Book of Mormon van de makers van South Park. Die rol speelde hij zowel in New York als in Londen. Ook in Engeland viel hij in de prijzen. Na dat succes volgden ook nog rollen in onder andere Hello, Dolly! en Waitress.

Naast zijn werk op de planken was Creel ook te zien op televisie. Daar speelde hij rollen in American Horror Story en Central Park. Maar toch was het vooral de theaterwereld die hem zag als een van de besten in het vak. Dat hij gemist zal worden, was ook duidelijk zichtbaar op sociale media.

Eerbetoon

Na het bericht over zijn overlijden begonnen heel wat bekende gezichten met het delen van hun favoriete herinneringen met Creel. Zo was er acteur en zanger Ben Platt (Pitch Perfect, The Politician) die het had over “zijn grote voorbeeld die hem leerde om zichzelf te zijn op een podium” en kwam er ook van acteur, zanger en componist Lin-Manuel Miranda heel wat lof. Creel zou hem namelijk heel erg op weg hebben geholpen tijdens de making-of van de musical Hamilton.

Ook andere bekende acteurs als Nicola Coughlan (Bridgerton), Bette Midler (Hocus Pocus), Rachel Zegler (The Hunger Games: Battle of Songbirds and Snakes), Hannah Waddingham (Ted Lasso), Kristin Chenoweth (The West Wing), Josh Gad (Frozen), Idina Menzel (Glee) en componist Benj Pasek (The Greatest Showman, La La Land) postten een emotioneel eerbetoon op hun sociale media.

Meer
Lees meer...