Actrice uit ‘Het Huis Anubis’ geeft voor het eerst in jaren een interview: “Ik werd gestalkt”

Dat bekendheid niet altijd even fijn is, is al meerdere keren bewezen. Ook voor actrice Loek Beernink was het niet altijd rozengeur en maneschijn. In De Tafel van Gert vertelt ze over haar tijd in de reeks en hoe dat zelfs resulteerde in een stalker.

Volgende week vindt in het Sportpaleis de Studio 100 Singalong plaats. Daar zullen verschillende artiesten uit de huidige en vroegere vijver van Studio 100 optreden. De meest opvallende naam is misschien wel de cast van Het Huis Anubis. Die houden een kleine reünie.

Het Huis Anubis

De serie Het Huis Anubis was van 2006 tot 2009 te zien op Nickelodeon. In die jaren kregen de fans vier seizoenen voorgeschoteld én waren er ook nog eens twee langspeelfilms. De populariteit was te vergelijken met die van Spring, ook al was het programma niet te zien op Ketnet.

Na het einde van de reeks verdwenen de meeste acteurs uit de reeks op de achtergrond en zochten ze andere horizonten op. Enkel acteur Vincent Banic, die Mick speelde, leerden we daarna nog kennen als Guido in Familie. Maar volgende week keren Nienke (Loek Beernink), Amber (Iris Hesseling), Fabian (Lucien van Geffen), Jeroen (Sven de Wijn), Mick (Vincent Banic), Patricia (Vreneli van Helbergen) en Joyce (Marieke Westenenk) na veertien jaar nog eens terug om samen op het podium te staan. 

Gestalkt

Naar aanleiding van die reünie, was actrice Loek Beernink gisteren te gast bij Gert Verhulst in De Tafel van Gert. Daar had de actrice, die ondertussen in Berlijn woont, het over de populariteit van de reeks en wat voor gevolgen dat had op haar leven. “Ik had een stalker en dat had wel een grote impact op mij”, vertelt ze.

“De man was een stuk ouder dan ik en had me op tv leren kennen. Achteraf begon het achtervolgen en dat heeft in totaal zo’n negen jaar geduurd. Dat heeft wel iets met mij gedaan”, gaat ze verder. Ondertussen lijkt de volledige zaak achter de rug te zijn. Maar de actrice vertelt wel dat ze in Berlijn geniet van de onbekendheid.

Meer
Lees meer...