Airbnb weigert mensen jonger dan 25 in Frankrijk, Spanje en Verenigd Koninkrijk

Airbnb Feest 25
Shutterstock

Airbnb heeft altijd al klachten gekregen, doordat mensen een huis huren en daar feestjes in organiseren. Die zorgen voor een slechte naam voor Airbnb zelf, maar ze zijn ook gevaarlijk in tijden van coronacrisis. Daarom gaat het verhuurbedrijf nu testen of er minder feestjes georganiseerd worden als er enkel nog mensen ouder dan 25 jaar een volledig huis mogen huren.

Feestjes in een Airbnb, da’s iets van alle tijden. Maar dat vinden de mensen die naast het verhuurde huis wonen meestal niet zo tof als de mensen die het huis huren om er een feestje te bouwen. Bovendien zijn zulke feestjes op dit moment, in tijden van coronacrisis, levensgevaarlijk (en vaak ook verboden).

Jonger dan 25

Het verhuurbedrijf probeert aan die problemen te werken, en dat doet het door bepaalde mensen te verbieden om op bepaalde locaties een volledig huis te huren.

Concreet gaat het om mensen die jonger zijn dan 25. Zij mogen in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk niet langer een volledig huis afhuren via Airbnb.

Mensen die binnen die categorie vallen, maar al minstens drie positieve reviews (en geen enkele negatieve) hebben gekregen van verhuurders, kunnen wél nog een huis huren.

Wel nog kamers

Het gaat dus enkel om volledige huizen. Iedereen kan dus nog steeds private kamers en hotelkamers huren via Airbnb. Het bedrijf laat weten dat het op die manier lokale gemeenschappen wil beschermen, maar nog steeds iedereen wil toestaan verblijfplaatsen te laten huren.

Het verbod in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is niet het eerste. Airbnb volgt het voorbeeld van gelijkaardige regels in de Verenigde Staten en Canada. Die kwamen er na een dodelijke schietpartij in een gekend feesthuis.

Gesponsorde artikelen