Alles over HMR: het beste dieet om snel gewicht te verliezen

Aardbeien gezond
Pixabay

Oeps, de zomer is er al. Te laat dus, om nog op je gemak aan je summer body te werken. Wil je toch nog snel wat vermageren voordat je je in je bikini durft te vertonen (wat niet nodig is!), dan is het HMR-dieet het beste volgens experts.

Het watte? Het HMR-dieet: Health Management Resources. De basisidee is dikmakers vervangen door calorie-arme voeding en beweging. Je gaat met andere woorden op zoek naar een gezondere levensstijl. En daardoor ga je ook vermageren. Volgens experts is het HMR-programma het beste om snel gewicht te verliezen.

Snelle start-fase

Het HMR-dieet bestaat uit twee delen. In het eerste is het de bedoeling om heel snel zoveel mogelijk gewicht te verliezen. De makers van het dieet stellen daarvoor boxen samen, die alle calorie-arme voedingsvervangers bevatten die je nodig hebt. Die vul je zelf aan met fruit en groenten om zoveel mogelijk ongezonde en vette maaltijden en tussendoortjes te vervangen.

Beweging is ook heel belangrijk voor een gezonde levensstijl. Tijdens de eerste weken van je HMR-dieet moet je proberen tot 2.000 calorieën per week te verbranden. Gedurende het hele proces, hou je alles bij wat je eet en wat je weer verbrandt.

Geen fan van calorieën tellen? Probeer dan eens intuïtief te eten!

Op gewicht blijven

Eens je het gewicht verloren hebt dat je wil, is het ook belangrijk dat je op gewicht kan blijven. Daar wordt in de tweede fase van het HMR-dieet aan gewerkt. Je blijft sporten en bijhouden wat je allemaal naar binnen speelt, maar je voedingspatroon verandert.

In plaats van alleen producten (of zo veel mogelijk, volgens het bedrijf zelf) van HMR te gebruiken als voedselvervangers, kan je die nu geleidelijk aan zelf invullen door calorie-arme producten. Het is de bedoeling dat je je eigen gezonde levensstijl opbouwt en die ook volhoudt als je een langdurig resultaat van het dieet wil zien.

7 gezondheidsmythes waar je je hele leven al in hebt geloofd.

De vervangers

De producten die het HMR-dieet aanbiedt als vervangers zijn bijvoorbeeld calorie-arme shakes, voedingsrepen en meergranencornflakes (die je warm moet eten). Het dieet zweert ook bij veel groenten en fruit. Die bevatten namelijk weinig calorieën, maar zijn wel even lekker en gezond als tussendoortje.Door fruit en groenten te gaan combineren met andere voedingsvervangers, eet je gevarieerd, gezond en voedzaam.

Bewegen is heel belangrijk voor een gezonde levensstijl, al moet je daar niet per se vijf keer per week een marathon voor lopen. Integendeel: tien à twintig minuutjes per dag wandelen, helpt je al een hele grote stap (hihi) vooruit!

Gesponsorde artikelen