‘American Conspiracy: The Octopus Murders’ staat nu op Netflix

Netflix heeft een nieuwe documentairereeks aan z’n catalogus toegevoegd. Deze keer zoomt de streamingdienst in op de zogenaamde Octopus Murders, waarbij een journalist om het leven kwam toen hij aan een boek rond de Octopus-groep werkte.

De laatste jaren bracht Netflix al verschillende documentaires uit. Zo verscheen recent nog American Nightmare en Lover, Stalker, Killer. En vanaf vandaag kan je naar een gloednieuwe docureeks kijken. American Conspiracy: The Octopus Murders is gemaakt door het team achter de docureeks Wild, Wild, Country en zal inzoomen op de moord op Danny Casolaro.

American Conspiracy: The Octopus Murders

American Conspiracy: The Octopus Murders vertelt het verhaal van de moord op journalist Danny Casolaro. Hij werd in de jaren 80 dood teruggevonden in een hotelkamer, waarbij er al snel vanuit werd gegaan dat hij zelfmoord pleegde. Maar al snel lijken er dingen niet te kloppen over het overlijden van Casolaro.

Op het moment van zijn overlijden werkte Danny Casolaro aan een boek over een conflict tussen het Department of Justice en het techbedrijf INSLAW. Bij de zaak waren heel wat grote namen betrokken. Het ging in het bijzonder om acht mannen, die in het verleden werkten voor de overheid, maar “hun tentakels reikten tot elk deel van de overheid in bijna elk land”. Dat leverde de groep de bijnaam ‘The Octopus’ op. Volgens insiders zou Casolaro dus geen zelfmoord hebben gepleegd, maar werd hij door ‘The Octopus’ om het leven gebracht. En het zou niet enkel om hem gaan, want ook heel wat andere mensen die te veel wisten over ‘The Octopus’ werden uit de weg geruimd.

American Conspiracy: The Octopus Murders bestaat uit vier afleveringen die vanaf vandaag te vinden zijn op Netflix..

Bekijk hier de officiële trailer voor American Conspiracy: The Octopus Murders:

Bekijk hier top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...