Anna Sorokin, op wie Netflixreeks ‘Inventing Anna’ gebaseerd is, komt opnieuw vrij

De echte Anna Sorokin is binnenkort opnieuw op vrije voeten. De Russische fake socialite zat sinds maart 2021 in de gevangenis nadat ze werd opgepakt met een vervallen visum. Sorokin weigerde terug te keren naar Duitsland en werd dus door Immigration and Customs Enforcement (ICE) achter de tralies gestoken. Maar nu komt ze opnieuw vrij.

De Netflixreeks Inventing Anna is gebaseerd op de echte Anna Sorokin. Die zat, na iets minder dan een maand vrij te zijn, opnieuw in de gevangenis. Maar heel binnenkort zal ze opnieuw vrijkomen.

Tweede gevangenisstraf

Zoals ook te zien was op het einde van Inventing Anna, werd Anna Sorokin veroordeeld tot een geldboete en een gevangenisstraf. Daardoor verbleef ze van april 2019 tot februari 2021 in de gevangenis. Amper een maand na haar vrijlating werd ze opnieuw opgepakt. Deze keer door Immigration and Customs Enforcement (ICE). Haar visum was niet in orde, waardoor ze illegaal in de Verenigde Staten verbleef.

Sorokin werd opnieuw opgesloten. Begin dit jaar kreeg ze te horen dat ze het de Verenigde Staten definitief moest verlaten en terug moet keren naar Duitsland. Maar dat vocht ze opnieuw aan. En met succes. Haar borgsom staat nu op 10.000 dollar (10.200 euro), een bedrag dat ze kan betalen, zo lieten bronnen al weten. Anna Sorokin kreeg van Netflix een bedrag van maar liefst 320.000 dollar (326.420 euro) om haar levensverhaal te mogen verfilmen. Dat bedrag komt nu van pas om zich vrij te kopen.

Huisarrest

Maar Anna Sorokin is nu nog niet vrij. Ze zal namelijk vrij komen onder strikte voorwaarden. Daarbij hoort een huisarrest van 24/7. Maar daarvoor moet ze natuurlijk eerst een huis kunnen vinden om in opgesloten te zitten. Volgens Page Six is dat op dit moment het enige wat haar vrijlating in de weg staat.

Tijdens haar huisarrest zal Anna Sorokin ook niet mogen posten op sociale media. Ze mag daarbij ook geen derde partij inschakelen om te posten onder haar naam. De laatste maanden deed ze dat wel en gaf ze haar volgers geregeld updates over hoe het ging met haar en haar rechtszaak.

Meer
Lees meer...