Echte Anna Delvey (bekend van ‘Inventing Anna’ op Netflix) wordt gedeporteerd naar Duitsland

Dankzij de Netflixreeks Inventing Anna kent heel de wereld nu het verhaal van Anna Delvey, aka Anna Sorokin. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en de echte Anna Delvey zit op dit moment in de gevangenis in de Verenigde Staten. Maar niet lang meer, want ze wordt nu gedeporteerd naar Duitsland.

De echte Anna Delvey/Sorokin, waarop Inventing Anna gebaseerd is, heeft opnieuw een rechtszaak verloren. Daardoor zal ze moeten terugkeren naar Duitsland.

Anna Sorokin

Anna Sorokin werd op 9 mei 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 tot 12 jaar, een boete van 24.000 dollar (zo’n 21.000 euro) en het terugbetalen van 199.000 dollar (zo’n 175.000 euro). Uiteindelijk verbleef Anna minder dan twee jaar in de gevangenis. Ze is vrijgelaten op 11 februari 2021.

Maar amper een maand later werd ze alweer opgepakt. Deze keer door Immigration and Customs Enforcement (ICE) omdat haar Amerikaanse visum verlopen is. Anna werd door hen teruggestuurd naar Duitsland, maar die beslissing vocht ze aan. Daarom verbleef ze bijna een jaar in een gevangenis in New Jersey in afwachting van de beslissing van de rechtbank.

Gedeporteerd

Anna Sorokin is eerder deze week vrijgelaten, maar daar zal ze niet helemaal blij mee zijn. De rechter oordeelde namelijk dat ze meteen het land moet verlaten en terug moet keren naar Duitsland. Een van haar vrienden die al contact met haar had, liet weten dat ze de uitspraak niet verwacht had.

Ze had, zoals ook in Inventing Anna te zien was, haar volledige leven opgebouwd in en rond New York en hoopte daar dus ook te blijven. Maar de rechter oordeelde daar nu anders over. Toch lijkt het nog niet helemaal zeker dat Anna ook daadwerkelijk zal terugkeren naar Duitsland. Zo liet ze vorige week nog weten dat ze “aan miljoenen dingen aan het werken was”. Als ze toch naar Duitsland gaat, zal ze daar wel als een vrije vrouw kunnen leven, want daar zijn er geen aanklachten lopende tegen haar.

Meer
Lees meer...