Apple past eindelijk een van de irritantste problemen aan van autocorrect

Apple zal met iOS 17, de nieuwste versie van zijn mobiel besturingssysteem, een verbeterde autocorrect integreren. Daardoor zal je binnenkort eindelijk “fucking” kunnen typen zonder dat je iPhone het verandert naar “ducking“.

Apple houdt op dit moment zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Worldwide Developers Conference (WWDC). Daarop stelde het bedrijf maandagavond zijn langverwachte augmented reality-headset Apple Vision Pro voor.

Nieuwe autocorrect met de hulp van AI

Daarnaast waren er echter ook heel wat andere aankondigingen, die minder aandacht kregen. Het gaat onder andere om het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 17. Daarin is ook de autocorrect verbeterd met de hulp van artificiële intelligentie.

De bedoeling is dat die vernieuwde autocorrect accurater zal voorspellen wat je wil typen aan de hand van welke woorden en zinnen gebruikers het vaakst schrijven. Op die manier zal de AI-autocorrect na verloop van tijd steeds beter worden.

Ducking

Een bijkomende handigheid is dat de autocorrect van je iPhone in de toekomst eindelijk zal stoppen met het aanpassen van de woorden “fucking” en “fuck“. “Op die momenten waarop je gewoon een ducking woord wil typen, leert je toetsenbord het ook”, zei Craig Federighi, Apples chef software, in een vooraf opgenomen video.

Als je met bepaalde aanpassingen niet tevreden bent, kan je nog altijd eenvoudig op het onderlijnde woord klikken en selecteren wat je oorspronkelijk getypt had.

iOS 17

Apple heeft nog geen officiële timetable gegeven over de release van iOS 17. Volgens de website cnet kunnen we de bètaversie daarvan rond juli verwachten en zal het nieuwe besturingssysteem vanaf september voor iedereen beschikbaar zijn.

Meer
Lees meer...