Apple gaat geen adapter en oortjes meer meeleveren bij nieuwe iPhone

In de doos van de iPhone 12-modellen zal geen adapter voor je oplader en Lightning EarPods meer zitten. Dat doet Apple naar eigen zeggen om milieuredenen. In te toekomst zullen deze accessoires ook niet meer meegeleverd worden bij oudere iPhone-modellen.

Apple heeft gisteren tijdens zijn Apple Event vier modellen van de iPhone 12-reeks voorgesteld. Wie zo’n toestel koopt, zal daarbij wel iets minder in de doos aantreffen dan we gewoon zijn. Zoals verwacht, zullen daarin geen EarPods meer zitten. Ook de adapter om je iPhone op laden, zal niet meer meegeleverd worden. De oplaadkabel van lightning naar USB-C zal wel nog steeds in de doos van de iPhone 12-modellen zitten.

CO2-uitstoot

De plannen om geen adapters en oortjes meer mee te leveren bij iPhones zijn niet nieuw. Volgens Apple hebben heel veel mensen die twee accessoires namelijk al en verdwijnen de meeste nieuwe dus gewoon in de kast. Zo zouden er wereldwijd al 700 miljoen Lightning EarPods en 2 miljard adapters in omloop zijn.

Het niet meer meeleveren van beide zaken zorgt niet enkel voor minder ongebruikte kabels in omloop, maar helpt ook om de CO2-uitstoot te verminderen. Apple kan nu namelijk zijn doosjes van de iPhone 12-reeks iets kleiner maken. Daardoor passen naar eigen zeggen 70 procent meer eenheden op een pallet om te verzenden. Dat moet zorgen voor jaarlijks 2 miljoen ton CO2-uitstoot minder, het equivalent van het verwijderen van 450.000 auto’s per jaar van de weg.

Oudere modellen

In eerste fase zullen adapters en oortjes niet meer bij alle modellen van de iPhone 12-reeks zitten. Later zullen ze ook verdwijnen uit de doos van oudere modellen zoals de iPhone XR, iPhone 11 en iPhone SE 2020.

Meer
Lees meer...