Apple lost (eindelijk) z’n nieuwe iPhone SE

Na lang speculeren, is het dan eindelijk zover! Apple lanceert de tweede generatie van de iPhone SE, een relatief goedkoop model, dat heel wat eigenschappen heeft van de duurdere iPhones. Vanaf morgen is de nieuwe iPhone SE te koop.

Er doen héél lang geruchten de ronde over een nieuwe versie van de iPhone SE. Da’s een betaalbaar model van iPhones dat Apple introduceerde in 2016. Naast die betaalbaarheid zijn vooral de compactheid en de prestaties van het toestel interessant.

Compact, maar indrukwekkend

De eerste iPhone SE verscheen nadat de iPhone 6s (Plus) op de wereld was losgelaten. Het binnenwerk van die nieuwe smartphone was volledig nieuw, maar voor het model had Apple afgekeken van een iets oudere telefoon uit z’n catalogus: de iPhone 5.

En op diezelfde manier is de tweede generatie van de iPhone SE ontstaan. Het toestel is het nieuwste in het aanbod van Apple en is dus ook gemaakt uit de beste materialen. Maar goed nieuws voor mensen met kleine handjes, want die nieuwe telefoon ziet eruit als de iPhone 8 (inclusief thuisknop!).

Specs, maar dan makkelijk

Apple liet in z’n persbericht een hele hoop ingewikkelde specificaties van het toestel op ons los. Daarvan willen we jullie besparen, dus sommen we even op wat onze aandacht trok:

  • De tweede generatie iPhone SE verschijnt in drie kleuren: zwart, wit en (PRODUCT)RED.
  • Het toestel is spat- en stofbestendig en voldoet aan waterbestendigheidsnorm IP67. Dat wil zeggen dat het tot een halfuur waterbestendig is op minder dan een meter diepte.
  • De nieuwe iPhone SE werkt met een A13 Bionic-chip. Dat is de snelste chip ooit in smartphones van Apple en die werd in de iPhone 11 (Pro) geïntroduceerd.
  • Door die snelle chip, gaat de batterij van de nieuwe telefoon enorm lang mee. Bovendien kan je die draadloos opladen en is het toestel geschikt voor snelladers.
  • De nieuwe iPhone SE heeft een gigantisch goeie camera.

Hoera, goedkoop!

Het allerbelangrijkste is waarschijnlijk dat het nieuwe toestel relatief goedkoop is. Vanaf morgen is de nieuwe iPhone SE te koop via de website van Apple vanaf 489 euro. Als je een recent toestel hebt dat je kan inruilen, kan je de nieuwe smartphone al vanaf 349 euro kopen!

Meer
Lees meer...