Apple lanceert volgende maand opvolger van goedkopere iPhone SE

Een aantal jaar geleden lanceerde Apple de iPhone SE. Dat was een iPhone die minder kostte dan de normale modellen. Nu komt er een nieuwe goedkopere versie, de iPhone SE2 of iPhone 9. Het nieuwe apparaat zou het meest op de iPhone 8 lijken.

In 2016 lanceerde Apple de eerste iPhone SE. Een apparaat met dezelfde kwaliteiten als de iPhone 6, alleen goedkoper. Nu, vier jaar later, komt Apple na veel geruchten eindelijk met een opvolger: de iPhone SE 2.

Geen Face ID, wel Touch ID

De nieuwe iPhone is een cadeau voor de mensen die niet helemaal tevreden zijn met de nieuwe Face ID op de iPhone X en 11. Veel mensen missen de Touch ID, en zullen die op de nieuwe SE 2 kunnen terugzien. De nieuwe iPhone is op vlak van camerahardware en design volledig gebaseerd op de iPhone 8 uit 2018, maar Apple heeft wel de verouderde A11-chip door de A13-chip van de iPhone 11 vervangen. Door die chip blijft de batterij geoptimaliseerd.

De release van de nieuwe iPhone 9/SE 2 is voorzien voor eind maart, als er door het coronavirus geen vertraging meer op de productie komt. Het nieuwe toestel zal 399 dollar kosten. Door taksen zou dat zich in Europa vertalen in 499 euro.

Meer
Lees meer...